Jump to content

Przepisanie ziemi w przypadku prowadzenia planu rolno-środowiskowego

Recommended Posts

Posted
Mam mały dylemat .Moi rodzice chcą zapisać pozostałą część gospodarstwa na moją narzeczoną ,a lada dzień żonę .Ale na gospodarstwo rodzice mają plan rolno-środowiskowy i ten rok jest 5 z kolei ,czyli ostatnim .Czy rodzice moi mogą zapisać mojej narzeczonej tą ziemię ,czy moja narzeczona ,jak się zobowiąże do kontynuacji tego planu ,to będzie możliwy zapis ziemi ?.Pozdrawiam i dziękuję z góry za odpowiedzi .
Posted
Generalnie nie powinno być problemu, ale przy tej nagonce na beneficjentów programów rolno-środowiskowych najpierw idź do biura i porozmawiaj z kierownikiem. Nie opisałeś wielu kwestii mogących mieć wpływ więc nikt Ci nie udzieli wiążącej odpowiedzi. Niezwłocznie po przepisaniu Twoja narzeczona musi złożyć oświadczenie o kontynuowaniu realizacji zobowiązania rolno-środowiskowego na przejętych działkach rolnych. Pozdrawiam!
  • 4 months later...
Posted
Witam, mam pytanko odnośnie zapisu. Moi rodzice kiedys mieli gospodarstwo niecałe 3 h ze wzgledu na zdrowie oddali je w dzierżawę ale w przyszlosci niedalekiej chca mi zapisac ziemię. Czy zeby ja otrzymać muszę mieć wyksztalcenie rolnicze czy i bez niej zapis ziemi jest możliwy?? aktualnie dzwonie po róznych szkołach to tam twierdzą ze szkola jest obowiązkiem ze są teraz takie wymogi...
Posted
No własnie tak myslalam ze jak już to pewnie o dofinansowanie chodzi. lepiej byloby zrobić ta szkole ale teraz takie utrudnienia wymyslają, 1,5 roku najszybciej sb i ndz wyciete z zyciorysu...Te przepisy mam nadzieję się nie zmienią tak szybko? bo ten przepis za okolo 3 lata dopiero;(