vw141998 Posted April 18, 2014 Report Posted April 18, 2014 Witam co jest jeśli w ciagniku raz na jakis czas blokuje szybkozlacze powrotu i jest ciężko nawet kluczem dokrecic i tak nie da rady dokrecic i nie działa powrot ? Quote
grzepaku1 Posted April 18, 2014 Report Posted April 18, 2014 nie wiem jakiego rodzaju masz to szybkozłącze ale jak jest to tradycyjne nakręcane z lulką w środku to jest wina jednego szybkożłącza a między innymi kulka w jednym szybkozłączu nie ma blokady i za mocno się wciska przez co ta druga jest zamknięta i uniemożliwia przepływ oleju w dwóch kierunkach, by sprawdzić która jest uszkodzona weż jakiś pręt i wciśnij kulkę ,kulka powinna się wsisnąć tylko równo z powierzcnią do której przylega a jeśli wciska się mocno to jest uszkodzona ,można czasem ją naprawić tylko trzeba ją rozebrać i poprostować blaszki pod tą kulką Quote
massay1 Posted April 19, 2014 Report Posted April 19, 2014 A jeśli ciężko odkręcić to sprawdź czy czasem nie ma ciśnienia na tym wyjściu. Zawsze dawaj dźwignie w położenie pływające. Quote
vw141998 Posted May 5, 2014 Author Report Posted May 5, 2014 powracajac do tematu wymieniłem szybkozlacze i nadal jest tak samo. a czasem nie jest wina jakiegos zaworu ? Quote
vw141998 Posted May 7, 2014 Author Report Posted May 7, 2014 No i jest ktoś w stanie mi pomóc w tej sytuacji ? Quote
Recommended Posts