tomaszna@wp.pl Posted April 18, 2014 Report Posted April 18, 2014 mam problem z pompą w c360. Do pompy paliwo dochodzi ale nie wychodzi na cylindry. co to może być? Quote
massay1 Posted April 19, 2014 Report Posted April 19, 2014 Pompka zasilająca. Tylko ona zasysa paliwo z baku i tłoczy do pompy wtryskowej przez filtry paliwa. Sama pompa wtryskowa bez zasilającej nie posiada żadnej zdolności samoczynnego zasilenia się w paliwo. Quote
tomaszna@wp.pl Posted April 19, 2014 Author Report Posted April 19, 2014 sprawdziłem i pompka puszcza paliwo. ale w odstojniku jest do połowy powietrze choć mam zalane 30litrów paliwa. Quote
massay1 Posted April 19, 2014 Report Posted April 19, 2014 W odstojniku zawsze jest niewielka ilość powietrza. Taką ma konstrukcję.Nie chodzi czy pompka puszcza tylko czy pompuje przez filtry do przewodu łączącego je z pompą wtryskową. Ma tak tłoczyć żebyś nie był w stanie utrzymać ciśnienia palcem i to jak pompując ręczna jak i kręcąc silnikiem. Jeśli ręczna działa a silnikiem nie to złapało tłoczek. Pompka do wymiany. Quote
muzyk Posted April 20, 2014 Report Posted April 20, 2014 Bzdura Massay .Sprawdż przewody pompa się zapowietrza.Pozdrawiam. Quote
massay1 Posted April 20, 2014 Report Posted April 20, 2014 Zawsze jest trochę powietrza w odstojniku i nie jest to bzdura tylko fakt. Wylot z odstojnika jest niżej niż najwyższy punkt w nim. Więc jest niemożliwe żeby wypchało z tego miejsca powietrze. Przyjrzyj się pracującym w okolicy ciągnikom z takim odstojnikiem jak ma 330, zetor czy 60-ka. Zawsze jest w nich trochę powietrza. A zapowietrzanie się układu to znów inna sprawa. Zakładam że szczelność układu jest sprawdzona. Quote
henryk Posted June 1, 2014 Report Posted June 1, 2014 w nyplu przed pompą kawał gluta w stylu silikonu -tak było u mnie Quote
piotrekmlody Posted June 9, 2014 Report Posted June 9, 2014 Może zapchane filtry? Skoro pompa podaje, to znaczy że przez filtry może paliwo nie przechodzić i przez to w cylindrach go nie znajdziesz Quote
Recommended Posts