Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam i pozdrawiam wszystkich forumowiczy :)

Byłem dziś u Dealera John Deere i zaoferował mi ciągnik John Deere 6140r

Ciągnik kosztował by w takim stanie ok 370 tyś netto

jego specyfikacja jest następująca:

-przekładnia DirectDrive

-przednia oś MFWD z tls z obręczami reguolowanymi ( co to znaczy MFWD?)

-rozmiar kół tylnych 600/65r38 tu nastąpi zmiana na 650

-rozmiar kół przednich 480/65r28 także nastąpi zmiana

-stabilizator automatyczny z elementem (?)

-pompa hydrauliczna 114l/min 45CCM-PFC-SYSTEM

-kabina premium z amortyzacją

-2 E-SCV(450)& ZŁĄCZA DELUXE

-teleskopowe lusterka

-TUZ

Myśle, że do tego doszedł by pakiet świateł ksenonowych, kogut, obręcze na kubki, może hydrauliczne cięgło i może coś jeszcze lecz na tą chwile sobie nie przypominam

i jak sądzicie czy 370tyś netto to duża cena jak za takiego jelonka? dodam, że jestem na Vacie i czekam na PROW.

Byłem również u dealera Deutz-Fahr

i zaoferował mi ciągnik Agrotron 6150 czy coś takiego który miał by 151km, skrzynie vario no i był by po prostu na full wypasie

Jego cena to ok 360/370 netto

JOHN DEERE jak i DEUTZ-FAHR to kawał fajnej maszyny lecz w deutzu niepokoi mnie brak konstrukcji pełnoramowej która została zastosowana w John Deere.

Proszę o odpowiedz.

Posted
Brak pełnej ramy wcale nie oznacza, że traktor jest gorszy wielu producentów nie stosuje pełnej ramy i traktory spisują się bardzo dobrze. Jedną z wad/zalet pełnej ramy jest to, że traktor jest cięższy.
Posted
Pełna rama jest dobra jeśli ciągnik pracuje z ładowaczem czołowym, dlatego własnie często przy Jelonkach zamontowany jest tur. Co do tej ceny John Deer'a to całkiem przyzwoita. :) Pozdrawiam :)
Posted

kolega przejeżdżając przez miedzie miał 2 tony balastu na przodzie i wielką talerzówke i gdy przejeżdżał swoim case ok 240km to się przełamał ;)

A ile koledzy trzeba by dopłacić za full ksenon i dlaczego np kogut kosztuje 1500zł a wycieraczka tylna 900

Posted

Szczeze mówiąc kasa nie mała jak za 140

Musiały podrożeć 170 r rok temu wycenili u mnie na

Pokazie na 400 tyś netto

Kosztują tyle bo firmowe i łatwo na drobiazgach nabic kasę

Lub podczas sprzedaży dołożyć jako extra rabat chwyt marketingowy

• 5 months later...
Posted

Jak będziesz kupować daj znać do dilerów

I sami przyjadą a ty wybierasz najkorzystniejszą

Propozycje u mnie był Jd. Valtra. Cristal.Oraz Korbanek

Wybrałem propozycje mi odpowiadającą. Jak dla mnie ważna była.Oszczędność dobry silnik i skrzynia biegów oraz dobry komfort kabiny. popatrzyłem,pojeździlem

Kupiłem dokładajac przedni tuz i wom oraz resorowanie przedniej osi kabiny było w standardzie. Nie wybrałem najdroższej opcji bo bym jej nie wykorzystał z reszty zakupiłem pług vario 4+1 kvernlanda

Przy 167 koniach ciągnik pali mi od 8l w przejazdach do 12 w plugu i do 14 w 2 kosiarkach bo tam trzeba 2000 obr

Niestety Jd oferował 40 proc więcej zużycie i końcowy

Wybór padł na Valtra i Crystal

Posted

Jak kto to widzi Za 440 tyś brutto możesz już kupić każdy markowy ciągnik plus. Minus 5% ceny od Kubota do Fendt. Włącznie. jak dla mnie Steyer ma ostatnio ciekawe modele

I rośnie w Polsce jego sprzedaż z roku na rok

Posted

Witam pytałem o cene 714scr vario to ok 490. netto pln.

Zaś John Deere 6150R kosztuje 440 tyś a 6150m ok 360 na full opcji.

Teraz na jesieni mamy dostać testy ciągnika marki Massey Ferguson o mocy 150km. pewnie będzie to 7615. Słuchajcie a czy ciągniki z serii 74xx bądz 64xx są jeszcze produkowane? to te 6 garowce lecz bez scr itp.

I teraz myślę nad tym ciągniczkiem odnośnie tego, że mam aktualnie 6620 i możlie że podkręcimy go do 150km i zadaje sobie pytanie jakby się sprawował np 6140r, bo chciałbym komfortowy ciągnik.

U mnie ciągnik robi ok 600h rocznie więc nie jest to tak wiele. Mamy plany powiększyć areał jeśli się tylko da. :)

Więc jak sądzicie czy wystarczyłby mi ten 6620 czy jednak inwestować w model większy. Myślałbym też o siewniku nabudowanym firmy Lemken solitair8 oraz pługach 4x50 bądz 55 bo wiem że są tak owe.