ewi1987 Posted April 24, 2014 Report Posted April 24, 2014 ratunku!!! jakieś dwa tygodnie temu opryskałam zboże na miotłę zbożowa huzarem aktiv, wczoraj zauważyłam że na 1/3 pola chwast dostal na reszcie nie. nie wiem czy mam czekac jeszcze za efektem????????? na ulotce pisze ze od 1-3 tygodni oprysk moze zadzialac. nie wiem czy powtorzyc oprysk czy czekac jeszcze???? juz drugi rok z rzedu musze powtarzac oprysk, zastanawiam sie czy moze cos nie tak mam z opryskiwaczem, pryska ale moze jakies zle cisnienie mam???? ale dlaczego 1/3 dostala a reszta chwastow jezt zywa?????? moze ktos mi pomoze....???pozdrawiam Quote
VoYtek8 Posted April 24, 2014 Report Posted April 24, 2014 Na jakim areale to było robione? I ile oprsykiwaczy zostało wypryskane? Stężenie oprysku było takie jak trzeba? Podczas pryskania był wiatr? Parę godzin po nie spadł deszcz? Może którejś z pierwszych nocy po oprysku był przymrozek, to obniża działanie oprysku o ok. 60%... A i czy opryski były nowe i ze sprawdzonego źródła? Mogły być np. przemarźnięte jeśli były źle przechowywane podczas zimy i dlatego ich działanie jest słabe. Pozdrawiam Quote
grzepaku1 Posted April 26, 2014 Report Posted April 26, 2014 zwróć uwagę czy mieszadło ci działa , być może oprysk był nie wymieszny i stężenie cieczy było nie jednakowe na całym polu Quote
troszkin Posted April 28, 2014 Report Posted April 28, 2014 ja miałem coś podobnego tylko pryskałem na ściernie na ziele. U mnie przyczyna była mała w dwóch miejscach było rozszczelnienie. Ciśnienie było za małe a wiecie jak macie belkę nisko spuszczoną to nie widać dokładnie czy wszystko gra.poszukaj przyczyny w opryskiwaczu i w naszej macce naturze czy nie było wiatru itp to co wcześniej napisał VoYtek8Pozdrawiam Quote
Recommended Posts