Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam otóż mam taki problem że strasznie ściąga gaz ręczny w mojej 60-ce. Z początku myślałem że to dźwignia ale po odłączeniu cięgła od tego podajnika (tam przy pompie wtryskowej co jest) dźwignia trzyma się normalnie, to ewidentnie tego podajnika. I teraz pytanie czy wiecie może jak to naprawić? Może to się jakoś reguluje żeby nie ściągało mocno albo słabo? Bo ogólnie to nie jest poważny problem tylko wkurza bo ani obrotów ręcznie nie można ustawić, a jak się odejmuje gaz nożny gwałtownie to ciągnik gaśnie
Posted
chodzi chyba o to że za lekko chodzi ręczny gaz i nie może ustawić sobie wolnych obrotów ręcznym gazem,moim zdaniem ten pionowy pręt ręcznego gazu jakoś by trzeba przyblokować żeby ciężej chodził...
Posted

Czy możesz to po ludzku napisać bo nie wiadomo o co tu chodzi.Pozdrawiam.

Chodzi oto że ta dźwignia gazu sama w sobie chodzi dobrze, bo po odłączeniu cięgła od dźwigni zewnętrznej regulatora obrotów wszystko jest ok gaz trzyma i nie wraca się. To z tą dźwignia regulatora obrotów jest problem, bo jak ręką się ją odciąga to czuć że jest duży opór.