Skocz do zawartości

Zdjęcie

Spoty wyborcze - opinie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 muzyk

muzyk

Super Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 744 postów

Napisano 26 kwiecień 2014 - 18:08

PO zapłaciła za spot 7 mln. zł a nie ma pieniędzy na chore dzieci i opiekujących się nimi rodziców.Słów brak na arogancję władzy.Pozdrawiam.
  • 0

#2 VoYtek8

VoYtek8

V.I.P

• Użytkownik
  • 2648 postów

Napisano 26 kwiecień 2014 - 18:39

To jest kpina po prostu!!! Politycy wydają grube pieniądze na swoje spoty i nagrody dla siebie i dla swoich podwaładnych... Zauważcie że w naszym budżecie zawsze na coś brakuje, a na spoty, diety i nagrody nigdy nie zabrakło! Problem w tym że to nie tylko PO marnuje pieniądze na spoty... Widziałem w telewizji spot wyborczy PIS... Dawno nie byłem tak zażenowany, gdzie podziała się godność ludzka jeśli do wygranej w wyborach używa się katastrofy w której zgineło ponad 100 osób? Jeszcze zaraz lewica uderzy ze swoimi wymysłami i znowu każdy blok reklamowy będzie na parę dni załadowany fałszywymi uśmiechami i pustymi obietnicami. Z pewnością nie zobaczymy żadnego spotu KNP, bo nasze "wolne" media przywykły do omijania tej partii i to ukazuje każda statystyka! Patrząc na to co dzieje się przed wyborami do europarlamentu to na myśl przychodzi mi jedno że w Polsce ludzi do władzy po prostu nie ma... Gdyby za każde wypowiedziane kłamstwo w telewizji Pan Kaczyński, Tusk, Palikot itd. mieliby wrzucać po 10zł do jednej puszki (byłaby z pewnością duża) to za te pieniądze można byłoby zrobić naprawdę wiele. Niestety jednak teraz będzie szum i wybielanie zszarganych polityką twarzy po to żeby w wyborach do europarlamentu największe partie miały jak najwięcej miejsc oraz żeby był dobry grunt do naszych wyborów parlamentarnych w 2015 roku, których się bardzo boję, bo możliwe że władza po raz kolejny nie pójdzie w dobre ręce. Pozdrawiam :)
  • 0

#3 Rara Avis

Rara Avis

Użytkownik

• Użytkownik
  • PipPip
  • 36 postów

Napisano 04 maj 2015 - 18:08

Wiecie czego mi brakuje na karcie wyborczej?

Oprócz wszystkich kandydatów, powinna być jeszcze rubryka:  "żaden z powyższych mi nie odpowiada".

• 0

#4 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 04 maj 2015 - 20:10

Wybory, a zanosi się na rewię mody......
  • 0

#5 Rara Avis

Rara Avis

Użytkownik

• Użytkownik
  • PipPip
  • 36 postów

Napisano 04 maj 2015 - 20:32

Pójdę do wyborów  ze względu na pra-pra-pradziadka, który "z ziemią Bielską podpisał elekcję króla Stanisława Augusta". Jemu się chciało spędzić ponad tydzień w podróży, konno, czy jak tam dojechał - koczować na tych polach elekcyjnych - po to tylko, żeby tę elekcję podpisać.

To wstałby z grobu i spuściłby mi manto, jakbym, mając prawo do głosu, nie poszła do komisji wyborczej, którą mam tuż za rogiem.

• 0

#6 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 04 maj 2015 - 20:42

również pójdę na wybory, choć nowi kandydaci nadają się nie powiem na co z wiadomych względów.....
  • 0

#7 Rara Avis

Rara Avis

Użytkownik

• Użytkownik
  • PipPip
  • 36 postów

Napisano 05 maj 2015 - 21:19

Widzieliście debatę? Jest może gdzieś stosowny wątek?

Nie znalazłam, a wolałabym nie dublować tematu.

• 0

#8 adam1208

adam1208

Rolnik z Mazowsza

• Użytkownik
  • 1079 postów

Napisano 06 maj 2015 - 08:29

Widziałem debatę, śmiech na sali co tam się działo. :)

• 0

#9 Rara Avis

Rara Avis

Użytkownik

• Użytkownik
  • PipPip
  • 36 postów

Napisano 06 maj 2015 - 11:17

No właśnie! Kabaretu nie trzeba. A najlepszy Palikot:

"Albo ja, albo konserwa, stagnacja i emigracja".

(Bua ha ha ha... przeturlałam się po podłodze).

Wątek konserwy powracał zresztą dość często.

Jeszcze nie widziałam co równolegle mówił na "Polsacie" wielki nieobecny tej debaty, Pan Prezydent Komorowski.

• 0

#10 Tofik

Tofik

V.I.P

• Użytkownik
  • 4132 postów

Napisano 06 maj 2015 - 19:57

A ja z tej debaty dowiedziałem sie że mamy 11 kandydatów :) i szczerze mówiąc o niektórych nawet nie słyszałem bo w kółko Duda i Komorowski

Co do samej debaty to po prostu lanie wody i mydlenie oczu obywatelom że niby jak to będzie wspaniale jak mnie wybierzecie :)

Ja sie pytam skąd na to niby mają wziąć pieniądze??

Pozdrawiam

• 0

#11 Rara Avis

Rara Avis

Użytkownik

• Użytkownik
  • PipPip
  • 36 postów

Napisano 06 maj 2015 - 20:20

Wystarczy nie grabić podatkami - i pieniądze nam zostaną, a gospodarka się rozkręci.

Korwin bełkotał (przydałby się tłumacz), ale dość sensownie powiedział o Chinach: w jaki sposób rozwinęła się gospodarka. Wystarczyło nie dławić przedsiębiorczości i nie dać się skolonizować obcemu kapitałowi.

Mnie się zwyczajnie nie chce. Jestem i tak bardzo dotkliwie karana za pracowitość.

Po co mam przekraczać kolejny próg podatkowy? Wolę poleżeć.

Na blogu mam "paradę kandydtów".

I taki wierszyk: http://fraszki-and-u...5/na-wybor.html

Zapraszam. Zaglądajcie!

:)

• 0

#12 VoYtek8

VoYtek8

V.I.P

• Użytkownik
  • 2648 postów

Napisano 06 maj 2015 - 21:15

Gdyby "Bul" podjął wyzwanie i zjawił się na debacie to byłoby jeszcze śmieszniej, a tak tylko Palikot bawił publiczność. Debatę obejrzałem, słuchałem z uwagą tego co mają do powiedzenia kandydaci i uważam że najsensowniej wypadł M.Kowalski, trochę zawiodłem się na Kukizie i JKM, bo przed debatą miałem odczucie że to oni mają najwięcej do powiedzenia i w konfrontacji z resztą kandydatów wypadną najlepiej. Jednak spotkałem się z niespodzianką, tak samo jak pewnie wielu z was.  Faktem jest że nic nowego tam nie usłyszałem, bo poglądy każdego z kandydatów kojarzę, po prostu posłuchałem jeszcze raz jak kandydaci je przedstawiają, gdy mają przed sobą konkretne pytanie i w tej sytuacji najlepiej zaprezentował się kandydat RN.

Mam wrażenie że w Polsce nadchodzi czas jakiegoś przebudzenia i Polacy mądrze zagłosują w tych wyborach jak i w wyborach parlamentarnych i w końcu kraj będzie szedł w kierunku zmian, bez bandy czworga.

A ja z tej debaty dowiedziałem sie że mamy 11 kandydatów :) i szczerze mówiąc o niektórych nawet nie słyszałem bo w kółko Duda i Komorowski

To jest właśnie manipulacja dzisiejszych mediów. W sondażach prowadzą obaj Panowie (ciekawie kto na nich rzeczywiście zagłosuje?!), w telewizji są przytaczane ich wypowiedzi, byle które wystąpienie jest pokazywane kilka razy, a tak naprawdę nic to nie wnosi. Chodzi tylko o reklamę obu "rewelacyjnych" kandydatów. Korwin Mikke od dawna mówi o tym że on sam i jego partia (właściwie to partie) są skutecznie pomijane w mediach od lat. Grzegorz Braun spotkał się z tym samym problemem, gdyż na dobrą sprawę przeciętny Polski wyborca nadal nie wie kto to jest i jakie ma poglądy, a prawda jest taka że obecny konserwatywny elektorat Dudy (pisu) gdyby tylko poznał tego kandydata mógłby na niego oddać głos z korzyścią dla siebie i dla Polski. Jednak Ci kandydaci z poglądami "niewygodnymi" są ukrywani przed wyborcami w telewizji, ukrywane są również niewygodne fakty z życia tych "właściwych" kandydatów, a o tym powinno się rozmawiać.  I tak to niestety działa. Pozdrawiam :)

• 1

#13 Rara Avis

Rara Avis

Użytkownik

• Użytkownik
  • PipPip
  • 36 postów

Napisano 06 maj 2015 - 21:30

Właśnie!

Mogę się podpisać obiema rękami pod tym, co powiedziałeś.

Byłam mile zaskoczona wypowiedziami Mariana Kowalskiego (w gazetach pisano głównie o jego procesie sądowym o pobicie).

Jarubas - w moim odczuciu raczej blado wypadł.

Palikot - szkoda słów. "Albo ja, albo stagnacja i emigracja" - a gdzieś ty był chłopie do tej pory? Na księżycu?

Nieźle się broniła Magdalena Ogórek (chociaż raczej prezydenta nie wystruga się ani z kukurydzy ani z... innego warzywa).

Dobre wrażenie zrobił na mnie Braun.  Duda - szczerze mówiąc... zraziło mnie - na samym początku kampanii - to widowisko w amerykańskim stylu. Na tle protestów rolniczych i górniczych. I tego już nawet jego sensowne wypowiedzi nie zmienią.

Tanajno i Wilk - ot, taki plankton. Korwin... no jak on by wyglądał przy przypinaniu orderów?

Brakuje mi opcji "żaden z powyższych" na karcie do głosowania.

A co do rozmowy Pana Prezydenta Komorowskiego na Polsacie... no ja nic na to nie poradzę... to jest silniejsze ode mnie...

Tak mi się skojarzyło... Jeden z rozmówców to był Gugała. On kiedyś występował w takim kwartecie, który się nazywał  "Zespół Reprezentacyjny". Linka wklejać nie będę, ale posłuchajcie sobie na youtube piosenki pod tytułem "Król".

Powtarzam:  Zespół Reprezentacyjny - utwór: "Król".

• 0

#14 VoYtek8

VoYtek8

V.I.P

• Użytkownik
  • 2648 postów

Napisano 06 maj 2015 - 21:56

Napisać o Kukizie zapomniałaś, a raczej warto by było...

Do kandydata Dudy może zrazić jeszcze inne rzeczy, ale o tym się nie mówi w mediach bo nie wypada. ;)

I niezbyt rozumiem co ma to jakbym Korwin wyglądał przy przypinaniu orderów do tego jakim byłby prezydentem?

• 0

#15 Rara Avis

Rara Avis

Użytkownik

• Użytkownik
  • PipPip
  • 36 postów

Napisano 06 maj 2015 - 22:47

Napisać o Kukizie zapomniałaś, a raczej warto by było...

Do kandydata Dudy może zrazić jeszcze inne rzeczy, ale o tym się nie mówi w mediach bo nie wypada. ;)

I niezbyt rozumiem co ma to jakbym Korwin wyglądał przy przypinaniu orderów do tego jakim byłby prezydentem?

No... patrząc na dokonania miłościwie nam panujących, to bycie prezydentem głównie na tego typu czynnościach od parady polega.

Prawda! Kukiz! Jakoś mnie nie przekonał.

Szczególnie po drace z Korwinem. Dopiero co się kokietowali na debacie. I masz... Łubudu...

http://wiadomosci.dz...ek-systemu.html

Widziałam świetny obrazek satyryczny.

Siedzi Prezydent przed komputerem, klika myszą i mówi: "Gdzie nie pójdę, wszędzie cookies"

• 0

#16 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 07 maj 2015 - 10:32

ogórkowe ciasteczka hitem sezonu !
  • 0

#17 Rara Avis

Rara Avis

Użytkownik

• Użytkownik
  • PipPip
  • 36 postów

Napisano 08 maj 2015 - 17:58

Od północy cisza wyborcza.

Zapraszam:

Mocarze i awanturnicy: http://fraszki-and-u...wanturnicy.html

Inne wpisy "okołowyborcze:

Iść czy nie iść, Mniejsze zło, Sondaże, trzech na jednego, wybory to nie zabawa.

I anegdota o Marszałku Rokossowskim.

:)

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych