kzim Posted April 26, 2014 Posted April 26, 2014 Witam Od roku jestem w posiadaniu spadku, z ktorym do konca nie wiem co zrobic. Zostalo zapisane mi male gospodarstwo rolnicze wraz ze starymi maszynami. Zrobilem kilka zdjec:https://plus.google.com/photos/112530559404408343699/albums/6006663426280004017 Na zdjeciach znajduje sie: - plug- mala przyczepka- walec- stara maszyna do mlocenia zboza- krajzega - betoniarka Czy ktos moblby mi podpowiedziec co sensownie mozna z tymi maszynami zrobic ? Na zlom czy probowac to sprzedac jakiemus innemu rolnikowi ? Prosze o szczere porady Pozdrawiam Quote
VoYtek8 Posted April 26, 2014 Posted April 26, 2014 Rozumiem że nie chcesz gospodarzyć i olewasz ten sprzęt. Powiem Ci tyle że widać po tym że jest wiekowy, pług starego typu, ale z 300zł od rolnika z niego wyciągniesz. Jeszcze wartościowy jest ten walec bo ładnie zrobiony i też z 300zł za niego weźmiesz, reszta to sprzęty wątłej wartości krajzega niby dobra, ale bez silnika , wędzarka zardzewiała i zapewne dziurawa. Wszyscy teraz kombajnami młócą to ta maszyna do młócenia zboża to smieć, chyba że jakiś kolekcjoner zechce kupić. Przyczepka może jest warta z 400zł. Betoniarka jak działa to jakąś wartość ma. Popatrz sobie na Tablicy.pl teraz OLX, popatrz co ile kosztuje i wystaw, a nóż coś zarobisz. Jak nikt nie będzie chętny to wywalisz to na złom i też parę groszy będziesz miał. Tylko dawaj niskie ceny to chętny się znajdzie. Pozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted April 26, 2014 Posted April 26, 2014 Taką Warmiankę[maszyna do młócenia] jak ze zdjęcia spokojnie sprzedasz za 1500zł to dobry materiał na przyczepę,bynajmniej w moich stronach,a ziemi czy siedliska nie sprzedawaj,bo łatwo sprzedać, a odbudować i odkupić trudno i drogo,ziemia będzie jeszcze bardziej wartościowa!sprzęty to jak ci nie potrzebne to sprzedaj ja ci radzi Wojtek wystaw na aukcję lub w gazecie ogłoś, pozdrawiam;] Quote
adam1208 Posted April 27, 2014 Posted April 27, 2014 Jak mieszkasz niedaleko mnie to mogę to wszystko odkupić, jestem z mazowieckiego, pisz priv jak coś... Quote
Recommended Posts