kubusjettaII Posted April 26, 2014 Report Posted April 26, 2014 Dziś mieliśmy z tatą niewielkie polowanie, niewielkie bo nie musieliśmy się za bardzo wysilać. Zwierzak jak widać nie należał do najzdrowszych i raczej nie był w najlepszej kondycji bo jak mniemam powinien nas swoją zwinnością wykiwać, a on nawet za bardzo nie uciekał. Dziś zauważyliśmy "go" pierwszy raz na podwórku po tym jak kury nas powiadomiły natarczywym gdakaniem że je odwiedził. Co się dalej wydarzyło nie będę opisywał, albo może po prostu "spadł ze schodów". Jak się dalej okazało wczoraj odwiedził sąsiada i jego kury, ale że był sam to jemu zdołał uciec. Teraz pytanie czy ktoś może mi odpowiedzieć na pytanie co to za zwierzak? Sąsiad twierdzi że to kuna, czy ma rację? Quote
VoYtek8 Posted April 26, 2014 Report Posted April 26, 2014 To kuna. Zwierzątko lubiące jajka, kurki i inne rzeczy które można znaleźć w gospodarstwie. Dobrze że "schody twarde" i kuna zakończyła żywot, bo prawdopodobnie taka kuna koledze wybrała 15 kaczuszek. One zazwyczaj występują pojedyńczo. Kiedyś w słomie miałem rodzinę tchórzy, to dopiero były bydlęcia. Pozdrawiam Quote
dominika1989 Posted April 27, 2014 Report Posted April 27, 2014 Uważajcie na kuny, bo one często chorują, spalcie ją albo zakopcie mega głęboko. Quote
kubusjettaII Posted April 27, 2014 Author Report Posted April 27, 2014 dzięki @dominiko. Tak też zrobiliśmy, została zakopana. Jak widzisz nie wyglądała najlepiej i stwierdziliśmy że musiała na coś chorować. Zastanawialiśmy się nawet czy nie miała wścieklizny? Quote
dominika1989 Posted April 27, 2014 Report Posted April 27, 2014 Jakby miała język i gardło podpuchnięte to mogła ale nie koniecznie. U mnie kiedyś też takie wlazlo do garazu i zdechło to Tata ukropem potem beton lał po nim i octem. Najważniejsze, że jednego szkodnika mniej i tak by uległa selekcji naturalnej Quote
przemek2092 Posted April 29, 2014 Report Posted April 29, 2014 Kuna, ja ostatnio widziałem coś podobnego ale dużo dużo mniejsze i myślę że to była łaska, obawiam sie troche bo małe to zwierzątko ale też bardzo zwinne i boję sie o kurczaki, miał ktoś może styczność z ową łaską ? Quote
rolnik-z-widłami Posted April 30, 2014 Report Posted April 30, 2014 Ja mam cholera problem z lisami! kury mi zjadają te cholery!!! Quote
przemek2092 Posted April 30, 2014 Report Posted April 30, 2014 Rolnik zainwestuj w pułapkę ! też miałem owy problem kupiłem i w kilka dni problem sie rozwiązał Quote
dominika1989 Posted May 1, 2014 Report Posted May 1, 2014 Albo puść prąd w pastuchu i lisowi pwinno odechcieć się Twoich kur Quote
Kołacz Posted June 30, 2014 Report Posted June 30, 2014 Dziś mieliśmy z tatą niewielkie polowanie' date=' niewielkie bo nie musieliśmy się za bardzo wysilać. Zwierzak jak widać nie należał do najzdrowszych i raczej nie był w najlepszej kondycji bo jak mniemam powinien nas swoją zwinnością wykiwać, a on nawet za bardzo nie uciekał. Dziś zauważyliśmy "go" pierwszy raz na podwórku po tym jak kury nas powiadomiły natarczywym gdakaniem że je odwiedził. Co się dalej wydarzyło nie będę opisywał, albo może po prostu "spadł ze schodów". Jak się dalej okazało wczoraj odwiedził sąsiada i jego kury, ale że był sam to jemu zdołał uciec. Teraz pytanie czy ktoś może mi odpowiedzieć na pytanie co to za zwierzak? Sąsiad twierdzi że to kuna, czy ma rację? [/quote'] Trzeba było zgłosić do weterynarza. Ta kuna jakaś wyleniała ,a to nie bardzo świadczy o niej . Może świadczyć że jakaś choroba w okolicy jest. Quote
Sklep.Mizar.com.pl Posted July 9, 2014 Report Posted July 9, 2014 To prawda,lepiej zapobiegliwie zgłosić taki przypadek do weterynarza aby sprawdził czy przypadkiem Kuna nie była na coś chora bo z tego co mi wiadomo to one bardzo lubią przenosić właśnie rożne choroby i potem nic dziwnego,ze nasze domowe zwierzęta też się zarażają. Quote
abcd_2007 Posted August 5, 2014 Report Posted August 5, 2014 Obstawiam na świerzb u tej kuny. Ewentualnie nużycę Quote
Recommended Posts