henryk Posted April 27, 2014 Report Posted April 27, 2014 panowie koledzy mam problem,otóż na wiosnę nie chciało mi się zaorywać poplonu którym było żyto a teraz rośnie owies ,wiosną to żyto talerzowałem później potraktowałem agregatem uprawnym i zasiałem owies,problem jednak w tym że w owsie jest dużo żyta ale największy problem i to główny że w tym owsie rośnie dużo chwastu który normalnie to rośnie tylko w życie,nie wiem jak to się nazywa,ale przeglądając atlas chwastów przypuszczam że to ,,tomka oścista''przynajmniej tak to oceniam i teraz zasadnicze pytanie ;czym to pryskać oprócz chwastoksu,bo jeśli w życie chwat ten nie jest taki szkodliwy to biorąc pod uwagę wysokość owsa to jest już problem-pozdrawiam i czekam na porady.w tej chwili to ma wysokość 3cm. ale do żniw będzie miał ze 30-40cm Quote
rolnik-z-widłami Posted April 27, 2014 Report Posted April 27, 2014 Ale nygus skoro się niechiało zaorywać hehe Quote
henryk Posted April 27, 2014 Author Report Posted April 27, 2014 Ale nygus skoro się niechiało zaorywać hehe Ty pisz jak zaradzić a nie naśmiewaj się-pozdrawiam Quote
Tofik Posted April 27, 2014 Report Posted April 27, 2014 Z tego co poczytałem to możesz zastosować Lintur 70WG (bynajmniej pisze że zwalcza tomkę ościstą) Pozdrawiam Quote
henryk Posted May 1, 2014 Author Report Posted May 1, 2014 panowie to nie była ,,tomka oścista;; tylko sporek już opryskalem chwastoxem turbo 2 dni temu i widzę że będzie dobrze-pozdrawiam Quote
Recommended Posts