pablos Posted April 27, 2014 Report Posted April 27, 2014 Witam ,chcę w moim belarusie wymienić pompę hydrauliczną obecniejest 35 l\ m a chciałbym zamontować od MTZ 45 L\m wiem że jestwiększa i coś trzeba przerobić , jeżeli ktoś robił taką przekładkęniech coś napisze . Quote
massay1 Posted April 28, 2014 Report Posted April 28, 2014 To nie jest pompa 35 litrów tylko nsz 32. Jej max. wydajność to 54 litry na minute. Można założyć większą nsz40. Swojego czasu był cały zestaw do jej montażu na necie bo nie pasuje z mniejszej kolanka i przyłącze. A czemu chcesz większą założyć? Quote
pablos Posted April 28, 2014 Author Report Posted April 28, 2014 Witam , chcę założyć z większą wydajnością ponieważ ciągnik pracuje z turem ,a z coraz większym przebiegiem coś zaczyna przepuszczać i tur wolniej chodzi ale decydującyum argumentem za jest mój syn który w ostatnim czasie zaczął eksploatować BREŻNIEWA jak to młodziak dla niego za wolno , przy owijaniu i załdunku bel daje po obrotach silnik to wytrzyma jednak wypije dużo więcej , wszelkie argumenty że się nie pali działają na 10 minut potem sytuacja wraca do stanu poprzedniego ! Quote
massay1 Posted April 28, 2014 Report Posted April 28, 2014 Możesz założyć jak wspomniałem wyżej nsz 40 tylko na bank nie pasuje kolanko zasilające i prawdopodobnie ciśnieniowe przyłącze też. Ale znów jeśli zaczyna ci w ciągniku hydraulika coraz wolniej pracować to pewnie pompa siada pomału. Możliwe że wymiana na taką samą poprawiła by sprawę. Sprawdź z ciekawości jakie jest ciśnienie na wolnych obrotach. Quote
pablos Posted April 28, 2014 Author Report Posted April 28, 2014 Witam , jeszcze jedna sprawa podczas rozmowy w sklepie sprzedawca zapytał jaka to pompa prawa czy lewa o co w tym chodzi ? Quote
massay1 Posted April 28, 2014 Report Posted April 28, 2014 O kierunek obrotu wałka pompy. Od tego zależy z której strony jest zasilanie a z której powrót. Są dwa rodzaje prawa i lewa. Mtz ma prawą zdaje się. Quote
Miki Posted April 28, 2014 Report Posted April 28, 2014 Tu masz fajny artykuł, a plagiatować i zgrywać experta nie mam zamiaru, więc zachęcam do lektury: www.farmer.pl/technika-rolnicza/maszyny-rolnicze/aktualnosci/wymiana-pompy-hydraulicznej-w-pronar-mtz,50617.htmlPozdrawiam! Quote
massay1 Posted April 28, 2014 Report Posted April 28, 2014 Bardzo fajny artykuł. Od siebie mogę dodać że okrągła uchodzi za trwalszą. Quote
pablos Posted April 29, 2014 Author Report Posted April 29, 2014 Witam , przeczytałem artykuł wiem już co i jak można zamknąć temat dzięki za info ,pozdro Quote
Recommended Posts