Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam ,chcę w moim belarusie wymienić pompę hydrauliczną obecnie

jest 35 l\ m a chciałbym zamontować od MTZ 45 L\m wiem że jest

większa i coś trzeba przerobić , jeżeli ktoś robił taką przekładkę

niech coś napisze .:shy:

Posted

To nie jest pompa 35 litrów tylko nsz 32. Jej max. wydajność to 54 litry na minute. Można założyć większą nsz40. Swojego czasu był cały zestaw do jej montażu na necie bo nie pasuje z mniejszej kolanka i przyłącze. A czemu chcesz większą założyć?

Posted

Witam , chcę założyć z większą wydajnością ponieważ ciągnik pracuje z turem ,a z coraz większym przebiegiem coś

zaczyna przepuszczać i tur wolniej chodzi ale decydującyum argumentem za jest mój syn który w ostatnim czasie

zaczął eksploatować BREŻNIEWA jak to młodziak dla niego za wolno , przy owijaniu i załdunku bel daje po obrotach

silnik to wytrzyma jednak wypije dużo więcej , wszelkie argumenty że się nie pali działają na 10 minut potem

sytuacja wraca do stanu poprzedniego !

Posted
Możesz założyć jak wspomniałem wyżej nsz 40 tylko na bank nie pasuje kolanko zasilające i prawdopodobnie ciśnieniowe przyłącze też. Ale znów jeśli zaczyna ci w ciągniku hydraulika coraz wolniej pracować to pewnie pompa siada pomału. Możliwe że wymiana na taką samą poprawiła by sprawę. Sprawdź z ciekawości jakie jest ciśnienie na wolnych obrotach.
Posted

Tu masz fajny artykuł, a plagiatować i zgrywać experta nie mam zamiaru, więc zachęcam do lektury: www.farmer.pl/technika-rolnicza/maszyny-rolnicze/aktualnosci/wymiana-pompy-hydraulicznej-w-pronar-mtz,50617.html

Pozdrawiam!