simson54 Posted April 28, 2014 Report Posted April 28, 2014 witam czy owies może się powalić tak jak żyto ? Quote
rafaello3 Posted April 28, 2014 Report Posted April 28, 2014 Jeżeli bardzo wyrośnie ,to jest taka ewentualność ,że może się wyłożyć . Quote
Krzysio Posted April 29, 2014 Report Posted April 29, 2014 Mi się to nigdy nie zdarzyło, ale sąsiad miał chyba taką sytuację z owsem, bardzo mocno mu wyrósł. Quote
Robert ;-) Posted May 1, 2014 Report Posted May 1, 2014 Często się tak zdarza ja sam mam taką odmianę co rośnie wysoko a jak dasz za dużo nawozu to leży plackiem;[ Quote
VoYtek8 Posted May 4, 2014 Report Posted May 4, 2014 Każde zboże może się położyć. Owies jest niski, więc prawdopodobieństwo jest najmiesze, jednak jeśli przesadzisz z azotem to wszystko Ci przerośnie i się położy. Dlatego właśnie mądre nawożenie to podstawa rolnictwa. Niczego nie można przedobrzyć! Pozdrawiam Quote
Recommended Posts