Jump to content

Recommended Posts

Posted
Mam pytanie czy jak świnie są karmione odpadami z piekarni to wątroba nie nadaje się do jedzenia? Bo miałem taki przypadek , że zabiłem tucznika na własne potrzeby i wątroba była twarda i nie nadawała się do jedzenia . Tucznik był karmiony odpadami z piekarni w małych ilościach, codziennie.
Posted
Z piekarni resztki nie powinny zaszkodzić świniom, no też zależy jakie to resztki bo jak zwykłe stare pieczywo to jak najbardziej nie zaszkodzi bo sam skarmiałem. Możesz powiedzieć czym je karmiłeś?
Posted

To było stare pieczywo i trochę odpadów cukierniczych typu drożdżówki,ciastka. Po zatem dostawał wysłodki buraczane , śrutę z jęczmienia , trochę mleka i pasze treściwe.

Posted
Nie znajduje niczego czego kiedyś sam nie podawałem świniom. Może po prostu trafił się tucznik, ze słabą lub chorą wątrobą - jednostkowy przypadek tylko miałeś pecha że do własnego ubicia akurat ten chory ci się trafił.:(
Posted
wątroba ma to do siebie że im dłużej gotujesz lub smażysz tym twardsza ,sucha,gorzka i nie nadaje się do spożycia,po prostu trzeba tak długo gotować żeby tylko w środku nie było widać krwi i wtedy gdy ukroisz kawałek i spróbujesz to jest miękka i aż słodka,może tu zrobiłeś błąd-pozdrawiam,ja jeśli idzie o smażenie to najpierw parzę ją gotowaną wodą i wtedy już ma ładny kolor ,później patelnia ,pieprz ,sól,cebulka,parę minut i palce lizać.
  • 2 weeks later...