Mam byczka i 3 owce.Co jest dla nich lepsze siano czy sianokiszonka?
Co jest lepszą paszą dla byka i 3 owiec?
Rozpoczęty przez
33RoLnIk33
, maj 04 2014 16:45
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 04 maj 2014 - 16:45
Napisano 04 maj 2014 - 19:52
Co do owiec to nie mam pojęcia, ale jeśli chodzi o byka to oczywiście że sianokiszonka. Jest może przy niej więcej roboty, ale dostarcza zwierzęciu dużo białka, a białko jest niezbędne do budowy mięśni czyli rośnięcia. Pozdrawiam
Napisano 05 maj 2014 - 07:28
Podpisuję się pod tematem ,że sianokiszonka jest lepsza dla byczka i dla owiec też się nada .Jeżeli trawa nie jest kwaśna ,to uważam ,że sianokiszonka jest bardzo dobrą karmą .Moi rodzice dawno temu hodowali owce na wełnę i skóry i nasze zwierzaki zajadały sianko ,trawa,śrut zbożowy ,buraki pastewne i od czasu do czasu odpady ziemniaków ,a latem spady z jabłoni i śliwek ,zajadały się węgierkami
Napisano 06 maj 2014 - 17:45
Jeżeli to tylko kilka owiec trzymanych na własne potrzeby to raczej w lecie wyprowadzałbym je na pastwisko żeby same jadły świeżą trawę a poza tym dobrej jakości sianko, przy większej ilości z przeznaczeniem na sprzedaż tak samo jak pisali wcześniej koledzy tylko sianokiszonka daje najlepsze przyrosty
Napisano 21 listopad 2023 - 14:19
Jeśli szukacie dobrej jakości suszonej karmy dla psa, to nie mogliście trafić lepiej niż do Spółki ZOO. Mój Labrador Gustaw ją uwielbia, a jest dość wymagającym pieskiem. Polecam!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych