33RoLnIk33 Posted May 4, 2014 Report Posted May 4, 2014 Mam byczka i 3 owce.Co jest dla nich lepsze siano czy sianokiszonka? Quote
VoYtek8 Posted May 4, 2014 Report Posted May 4, 2014 Co do owiec to nie mam pojęcia, ale jeśli chodzi o byka to oczywiście że sianokiszonka. Jest może przy niej więcej roboty, ale dostarcza zwierzęciu dużo białka, a białko jest niezbędne do budowy mięśni czyli rośnięcia. Pozdrawiam Quote
rafaello3 Posted May 5, 2014 Report Posted May 5, 2014 Podpisuję się pod tematem ,że sianokiszonka jest lepsza dla byczka i dla owiec też się nada .Jeżeli trawa nie jest kwaśna ,to uważam ,że sianokiszonka jest bardzo dobrą karmą .Moi rodzice dawno temu hodowali owce na wełnę i skóry i nasze zwierzaki zajadały sianko ,trawa,śrut zbożowy ,buraki pastewne i od czasu do czasu odpady ziemniaków ,a latem spady z jabłoni i śliwek ,zajadały się węgierkami Quote
dominikp64 Posted May 6, 2014 Report Posted May 6, 2014 Jeżeli to tylko kilka owiec trzymanych na własne potrzeby to raczej w lecie wyprowadzałbym je na pastwisko żeby same jadły świeżą trawę a poza tym dobrej jakości sianko, przy większej ilości z przeznaczeniem na sprzedaż tak samo jak pisali wcześniej koledzy tylko sianokiszonka daje najlepsze przyrosty Quote
Ariel324 Posted November 21, 2023 Report Posted November 21, 2023 Jeśli szukacie dobrej jakości suszonej karmy dla psa, to nie mogliście trafić lepiej niż do Spółki ZOO. Mój Labrador Gustaw ją uwielbia, a jest dość wymagającym pieskiem. Polecam! Quote
Recommended Posts