witch Posted May 4, 2014 Report Posted May 4, 2014 Kupiliśmy nowe kurki. Jedna (mamy różnie upierzone) biała ma lewe oko zaciągnięte powiekami. Jest tam co prawda malutka szparka ale rozciąganie jej chyba boli kurkę bo się wyrywa. Nie próbujemy już tego robić.Czy to choroba czy tylko "taka uroda"? Znacie podobne przypadki? Co robić? Quote
Tofik Posted May 4, 2014 Report Posted May 4, 2014 Może ma wybite oko i dlatego tak wygląda:)Pozdrawiam Quote
witch Posted May 4, 2014 Author Report Posted May 4, 2014 Chyba nie, wygląda to raczej tak jakby miała zrośnięte powieki. Quote
rolnik-z-widłami Posted May 4, 2014 Report Posted May 4, 2014 Zadzwoń do weterynarza, tylko on Ci może powiedzieć przyczenę lub co jej jest nie wiem jak inni ale takie jest moje zdanie Quote
Robert ;-) Posted May 4, 2014 Report Posted May 4, 2014 Ne wiadomo czy będzie wiedział? spytać można, a kury mają czasem takie uszczerbki na zdrowiu;[ to nie musi być choroba równie dobrze może to być uraz z ''młodości'' kury.U mnie tez takie się trafiały ale ja w tym nić dziwnego nie widziałem. Quote
Miki Posted May 4, 2014 Report Posted May 4, 2014 Może poprostu powieka została niewłaściwie wykształcona. Ropa raczej odpada bo zsuneła by się pod naporem palca. Quote
Tofik Posted May 4, 2014 Report Posted May 4, 2014 Inne wyjście jest takie że można wziąć kurę na pniaka i do gara noi problem sie rozwiąże:) A tak na poważnie to może ma zakute oko ... ale to takie gdybanie bynajmniej jak naprawdę zależy ci na kurze no to skontaktuj sie z wetem a jak nie to do gara i po kłopocie. Pozdrawiam Quote
rolnik-z-widłami Posted May 4, 2014 Report Posted May 4, 2014 lub może weszła w krzaka i wbił się jej jakiś kijak i dostała infekcji Quote
wiejskieżycie Posted May 5, 2014 Report Posted May 5, 2014 Czy oko jest nabrzmiałe? Pytam, bo jeśli tak, to powodem nie musi być uszkodzenie mechaniczne, tylko wirus i to dość poważny. Quote
Recommended Posts