rafal96r Posted May 7, 2014 Report Posted May 7, 2014 Jak w temacie.Koła maja ustawioną zbieżność tak jak powinno być . 60tka ma miękki przód i zdziera opony . Przód niedawno po regeneracji .Myślałem ze jak zregenerują to przestanie zdzierać opony ale nadal problem nie ustaje.Co poradzicie ? Quote
izydor6280 Posted May 7, 2014 Report Posted May 7, 2014 przy prawidlowo ustawionej zbieżności nie ma takiej opcjii aby nadmiernie darło gumysprawdz ustawienia jeszcze raz domyślam się, że oś oddawałeś do zakładu, więc pewnie bez czopów, a w tym przypadku nie ma możliwości ustawienia Quote
przemek2092 Posted May 8, 2014 Report Posted May 8, 2014 Zdziera równo czy którąś stronę bardziej ? ciśnienie masz ok ? Quote
rafal96r Posted May 9, 2014 Author Report Posted May 9, 2014 Od środka najbardziej zdziera . Ciśnienie ok Quote
waldi 1979 Posted May 9, 2014 Report Posted May 9, 2014 Witam.Jeśli masz dobrze ustawioną zbieżność to nie ma możliwości by Ci jechało opony.Według mnie jeśli zdziera od środka,to są opony za szeroko na zewnątrz,jeśli zdzierałoby po zewnątrz opony-to wtedy byłyby za bardzo do środka.Popatrz jeszcze ze zbieżnością,bo w tym jest przyczyna.POZDRAWIAM. Quote
waldi 1979 Posted May 11, 2014 Report Posted May 11, 2014 WITAM.Kolego vw jakby były felgi krzywe to by mu cały przód latał,pewnie by czuł na kierownicy i może by zjechała się opona punktowo,w jednym miejscu.Zresztą to niemożliwe.Jak by te felgi miały być krzywe?Może być w jednym miejscu skrzywiona,uderzona,ale nie jak zdziera obie od środka.POZDRAWIAM. Quote
Kimek Posted May 11, 2014 Report Posted May 11, 2014 100% źle ustawiona zbieżność kół też tak kiedyś miałem do puki nie ustawiłem zbieżności. Quote
Recommended Posts