Lolo Posted May 15, 2011 Report Posted May 15, 2011 Witam! Czy istnieje coś takiego jak bydło na wychowanie?Słyszałem od kogoś że można coś takiego zrobić, tylko nie wiem jak w to wejść i na jakich to jest warunkach.Podobno jest to tak że dostaje się od jakiejś "firmy" młode bydło i trzeba je wyhodować a gdy urośnie to się je oddaje, a za to dostaje się pieniądze.Czy wiecie coś na ten temat? Quote
rolnik1500 Posted May 16, 2011 Report Posted May 16, 2011 Nie wiem czy się to tak nazywa, ale mówisz chyba o zwykłej kontraktacji. Poprostu są firmy które sprzedają Ci cielęta a potem gwarantują ich kupno na ubój np. Ale wiesz zawsze jest cos za coś im mniejsze ryzko i mnie dajesz od siebie tym mniej z tego wyciągniesz Quote
Lolo Posted May 16, 2011 Author Report Posted May 16, 2011 A miałeś może do czynienia kiedy z taką kontraktacją?Albo może znasz jakieś firmy - czy źródła gdzie można dowiedzieć się czegoś więcej? Quote
młody rolnik Posted October 7, 2011 Report Posted October 7, 2011 to nie jest głupie . jak w każdej pracy jest ryzyko Quote
Recommended Posts