wojtek8210 Posted May 16, 2014 Report Posted May 16, 2014 Witam posiadam 2ha Czosnku. Nie wiem czy musze chodzić po całym polu i wiązać czosnek czy są jakieś środki albo jakieś inne sposoby ? Pozdrawiam. Quote
Rico Posted May 16, 2014 Report Posted May 16, 2014 ja też jestem zainteresowany taką uyprawą ale z tego co wiem to międzyrzędzia sypało się sieczką, ale z wiązaniem to nie słyszałem, dokładnie sprecyzuj o co ci chodzi Quote
Sklep.Mizar.com.pl Posted May 28, 2014 Report Posted May 28, 2014 Nigdy nie uprawiałem i nie hodowałem czosnku wiec ciężko mi się wypowiedzieć w tej kwestii,ale poczekajmy na pozostałe opinie doświadczonych Użytkowników oraz hodowców. Pędy się ścina? Quote
Logan Posted July 1, 2014 Report Posted July 1, 2014 co chcecie wiedzieć' date=' uprawiam go już 18 lat[/quote'] Witam.Ja mam 1ha i chcę właśnie czosnek uprawiać. Nie mam nic wspólnego z rolnictwem i chcę tak naprawdę robić to hobbystycznie (myślę że przy czosnku nie ma dużo zachodu żeby coś wyrosło). Jak możesz to podziel się podstawowa wiedzą na ten temat. Z góry dzięki. Quote
ali Posted July 3, 2014 Report Posted July 3, 2014 za dużo pisania o uprawie; CZOSNEK UPRAWA FORM OZIMYCH I JARYCH wystarczy poszukać , na pewno nie ma dużo zachodu żeby COŚ wyrosło , ale jak się chce mieć towar handlowy to juz koszty się zwiększają i co najważniejsze to zbyt i cena i nie sądzę że masę roboty i kosztów z tym związanych można nazwac hobby,średnio na hektar potrzeba 20tyś główek , nawozy są w linku plus ŚOR Quote
Logan Posted July 3, 2014 Report Posted July 3, 2014 za dużo pisania o uprawie; CZOSNEK UPRAWA FORM OZIMYCH I JARYCH wystarczy poszukać ' date=' na pewno nie ma dużo zachodu żeby COŚ wyrosło , ale jak się chce mieć towar handlowy to juz koszty się zwiększają i co najważniejsze to zbyt i cena i nie sądzę że masę roboty i kosztów z tym związanych można nazwac hobby,średnio na hektar potrzeba 20tyś główek , nawozy są w linku plus ŚOR [/quote'] Na początek zrobię próby na małym areale 4 gatunków i zobaczę co wyrośnie i jakie Później będę ewentualnie obsadzał resztę. Quote
ali Posted July 3, 2014 Report Posted July 3, 2014 bez znaczenia jakie odmiany , ważna gleba, ph, NPK , ochrona,zdrowy ząbek itd;http:/ Quote
Logan Posted July 6, 2014 Report Posted July 6, 2014 bez znaczenia jakie odmiany ' date=' ważna gleba, ph, NPK , ochrona,zdrowy ząbek itd;http:/[/quote'] Ok, jak na glebach 3 kl? W moim regionie są to gleby koloru rudego. Quote
Recommended Posts