Jump to content

Recommended Posts

Posted
ja też jestem zainteresowany taką uyprawą ale z tego co wiem to międzyrzędzia sypało się sieczką, ale z wiązaniem to nie słyszałem, dokładnie sprecyzuj o co ci chodzi
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

co chcecie wiedzieć' date=' uprawiam go już 18 lat

[/quote']

Witam.

Ja mam 1ha i chcę właśnie czosnek uprawiać. Nie mam nic wspólnego z rolnictwem i chcę tak naprawdę robić to hobbystycznie (myślę że przy czosnku nie ma dużo zachodu żeby coś wyrosło). Jak możesz to podziel się podstawowa wiedzą na ten temat. Z góry dzięki.

Posted
za dużo pisania o uprawie; CZOSNEK UPRAWA FORM OZIMYCH I JARYCH wystarczy poszukać , na pewno nie ma dużo zachodu żeby COŚ wyrosło , ale jak się chce mieć towar handlowy to juz koszty się zwiększają i co najważniejsze to zbyt i cena i nie sądzę że masę roboty i kosztów z tym związanych można nazwac hobby,średnio na hektar potrzeba 20tyś główek , nawozy są w linku plus ŚOR
Posted

za dużo pisania o uprawie; CZOSNEK UPRAWA FORM OZIMYCH I JARYCH wystarczy poszukać ' date=' na pewno nie ma dużo zachodu żeby COŚ wyrosło , ale jak się chce mieć towar handlowy to juz koszty się zwiększają i co najważniejsze to zbyt i cena i nie sądzę że masę roboty i kosztów z tym związanych można nazwac hobby,średnio na hektar potrzeba 20tyś główek , nawozy są w linku plus ŚOR

[/quote']

Na początek zrobię próby na małym areale 4 gatunków i zobaczę co wyrośnie i jakie :) Później będę ewentualnie obsadzał resztę.

Posted

bez znaczenia jakie odmiany ' date=' ważna gleba, ph, NPK , ochrona,zdrowy ząbek itd;http:/

[/quote']

Ok, jak na glebach 3 kl? W moim regionie są to gleby koloru rudego.