Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam Was wszystkich!

Panowie i Panie jak to u Was jest bo u mnie na niektóre łąki już się woda wdziera.

Teraz jeszcze w górach śnieg, a jak Czesi puszczą jeszcze wode ze zbiorników to będzie po zawodach.

Jak u Was sytuacja wygląda?

Posted
Właśnie miałem też o tym pisać wątek. Jak u was na południu wygląda sytuacja powodziowa? Ja jestem z Mazowieckiego i mieszkam niby blisko rzeki, ale sama w sobie powódź jest mi obca, bo tutaj to nie występuje. Jednak martwię się, bo widziałem już zdjęcia zalanych dużych powierzchni. Jak to u was wygląda? Pozdrawiam :)
Posted
Ciągle pada, wały są świeże i jeszcze niedokończone, tak jak pisałem mam pare łąk, które zaczynają sie "moczyć". Mówiąc w skrócie jest nieciekawie.
Posted
A czy od ostatniej powodzi coś się zmieniło w stanie wałów? Czy tylko temat zagrożenia jest wtedy jak zagrożenie jest realne? Przepraszam za to pytanie ale widzę jak najwięksi Polscy politycy latają i obiecują na wałach, a czy tam się coś zmienia to nie wiem, bo u mnie czegoś takiego nawet nie ma. Pozdrawiam :)
Posted
No "wały" cały czas robią ale to nie są wały przeciwpowodziowe tylko kupki piasku... Zamiast ponabijać umocnienia mafarami, zrobić to porządnie. To co sie tam teraz dzieje to zwykła fasadówka żeby mydlić oczy, a jak wał puści to będzie "ale wał był pewnie puścił dlatego, że przyszła taka woda jakiej od 100lat nie było" i takie pieprzenie potem będzie. Zamiast raz, a porządnie to robią po łebkach. FASADÓWA
Posted
Sprawa jest oczywista rozchodzi się tylko o to ,żeby pokazać ludziom ,że coś się robi ,a jak i czy to będzie dobre , czy zda egzamin to już jest nie ważne ,bo T... ma już podkładkę do TV i prasy .Pozdrawiam.