massay1 Posted May 27, 2014 Report Posted May 27, 2014 Jeśli nie wiesz co miałem na myśli mówiąc że często połowy biegów nie maja to tylko utwierdza w tym że tych ciągników nie znasz. maja felerną, awaryjna hydraulikę sterującą połówkami, womem, przednim napędem. Niestety w wielu przypadkach zadecydowało to wśród znajomych o pozbyciu się hebla. Bo można to naprawić raz czy dwa na kilka lat ale nie co chwila. A wymiana całego zespołu mija się z celem. Efekt taki że nie znajdziesz u nas ani zetora ani ursusa dużej serii. Są lepsze ciągniki. Quote
Miki Posted May 27, 2014 Report Posted May 27, 2014 Drodzy koledzy nie chciał bym Wam psuć "zabawy" i debat (chociaż jestem zdania, że jednak niestety zachód nas "delikatnie" przegonił w wyściugu jeśli chodzi o ciągniki). ale polecał bym jednak wrócić do wątku i nic nie stoi na przeszkodzie aby porozmawiać o tym, który ciągnik lepszy w dziale MIDZIE NAMI GOSPODARZAMI . Quote
Sklep.Mizar.com.pl Posted May 28, 2014 Report Posted May 28, 2014 Minęło już trochę czasu więc jeżeli wątek jest wciąż aktualny to napis zna jaki model ostatecznie się zdecydowałeś,będziemy czekać na Twoją odpowiedź. Moim zdaniem dobrym wyborem byłaby inwestycja w lepsze ciągnik na lata o ile inwestujesz także w ziemię nic kupować coś na kilka sezonów. Quote
mirro Posted May 28, 2014 Author Report Posted May 28, 2014 4 biegi z czego do orki zaden nie pasuje jaknie działa zółw zając.Ogólnie to stary klmaor u znajomego stoi Steyr 150 km z 93 roku za ok 35 tys zł i ursus przy nim to pestka I tu sie z tobą nie zgodze ja osobiscie orze ursusem c-385 a wszedzie sa takie same skrzynie i 4-ka polowa i 1-ka szosowa doskonale pasuja do orki A co do tematu ile mozesz przeznaczyc na ten ciagnik ? Jak już wspominałem' date=' za takie pieniądze za które nic innego nie dostane.Cena zaproponowana przez mojego Wuja to trochę ponad czternaście tysięcy. Rok produkcji to przełom 83/84 roku.A dokładnie odpowiadając na pytanie, przy obecnie moim stanie finansowym, który wynika z "rewolucji" jaką przeprowadzam w moim gospodarstwie, niewiele więcej niż chce Wuj.[/quote'] Minęło już trochę czasu więc jeżeli wątek jest wciąż aktualny to napis zna jaki model ostatecznie się zdecydowałeś' date='będziemy czekać na Twoją odpowiedź. Moim zdaniem dobrym wyborem byłaby inwestycja w lepsze ciągnik na lata o ile inwestujesz także w ziemię nic kupować coś na kilka sezonów. [/quote'] Tak, już się zdecydowałem i dziś już przyprowadziłem mojego Ursusa 1604.Choć założyłem ten temat, chcąc się przed kupnem dowiedzieć o tym traktorze czegoś więcej niż wiem. Myślę że powinniśmy go kontynuować i wymieniać jego zalety i wady, których jak się dowiaduje ma aż nadto. Quote
fabian1014 Posted May 28, 2014 Report Posted May 28, 2014 Przyłączam się do pytania rafaello ? będziesz zadowolony z tej maszyny Pozdrawiam Quote
mirro Posted May 29, 2014 Author Report Posted May 29, 2014 Dziękuję, ...już opityyyy Mam kolejne pytanie jaki olej zastosować do silnika? Chodzi mi o najlepszy a nie najtańszy.Ta sama historia z hydrauliką, jaki olej proponujecie? Quote
Sklep.Mizar.com.pl Posted July 9, 2014 Report Posted July 9, 2014 Wszystko masz wyjaśnione na forum,ale dla pewności zobacz który polej zaleca producent i już będziesz wiedział co najlepiej kupić Gdybyś miał problem z częściami to daj znać,zajmujemy się właśnie tym. Quote
Recommended Posts