Jump to content

Recommended Posts

Posted
Jeśli nie wiesz co miałem na myśli mówiąc że często połowy biegów nie maja to tylko utwierdza w tym że tych ciągników nie znasz. maja felerną, awaryjna hydraulikę sterującą połówkami, womem, przednim napędem. Niestety w wielu przypadkach zadecydowało to wśród znajomych o pozbyciu się hebla. Bo można to naprawić raz czy dwa na kilka lat ale nie co chwila. A wymiana całego zespołu mija się z celem. Efekt taki że nie znajdziesz u nas ani zetora ani ursusa dużej serii. Są lepsze ciągniki.
Posted
Drodzy koledzy nie chciał bym Wam psuć "zabawy" i debat (chociaż jestem zdania, że jednak niestety zachód nas "delikatnie" przegonił w wyściugu jeśli chodzi o ciągniki). ale polecał bym jednak wrócić do wątku i nic nie stoi na przeszkodzie aby porozmawiać o tym, który ciągnik lepszy w dziale MIDZIE NAMI GOSPODARZAMI ;).
Posted
Minęło już trochę czasu więc jeżeli wątek jest wciąż aktualny to napis zna jaki model ostatecznie się zdecydowałeś,będziemy czekać na Twoją odpowiedź. Moim zdaniem dobrym wyborem byłaby inwestycja w lepsze ciągnik na lata o ile inwestujesz także w ziemię nic kupować coś na kilka sezonów.
Posted

4 biegi z czego do orki zaden nie pasuje jaknie działa zółw zając.

Ogólnie to stary klmaor ;)

u znajomego stoi Steyr 150 km z 93 roku za ok 35 tys zł :) i ursus przy nim to pestka :D

I tu sie z tobą nie zgodze ja osobiscie orze ursusem c-385 a wszedzie sa takie same skrzynie i 4-ka polowa i 1-ka szosowa doskonale pasuja do orki

A co do tematu ile mozesz przeznaczyc na ten ciagnik ?

Jak już wspominałem' date=' za takie pieniądze za które nic innego nie dostane.

Cena zaproponowana przez mojego Wuja to trochę ponad czternaście tysięcy. Rok produkcji to przełom 83/84 roku.

A dokładnie odpowiadając na pytanie, przy obecnie moim stanie finansowym, który wynika z "rewolucji" jaką przeprowadzam w moim gospodarstwie, niewiele więcej niż chce Wuj.

[/quote']

Minęło już trochę czasu więc jeżeli wątek jest wciąż aktualny to napis zna jaki model ostatecznie się zdecydowałeś' date='będziemy czekać na Twoją odpowiedź. Moim zdaniem dobrym wyborem byłaby inwestycja w lepsze ciągnik na lata o ile inwestujesz także w ziemię nic kupować coś na kilka sezonów.

[/quote']

Tak, już się zdecydowałem i dziś już przyprowadziłem mojego Ursusa 1604.

Choć założyłem ten temat, chcąc się przed kupnem dowiedzieć o tym traktorze czegoś więcej niż wiem. Myślę że powinniśmy go kontynuować i wymieniać jego zalety i wady, których jak się dowiaduje ma aż nadto.

Posted

Dziękuję, ...już opityyyy ;)

Mam kolejne pytanie jaki olej zastosować do silnika? Chodzi mi o najlepszy a nie najtańszy.

Ta sama historia z hydrauliką, jaki olej proponujecie?

• 1 month later...