Jump to content

Recommended Posts

Posted
Oczywiście ,że można łączyć .Po primo widzę ,że dzielisz skórę na niedźwiedziu .Poczekajmy ,czy dostaniesz tą premię ,bo chętnych jest ogrom ,a wiadomo punkty będą decydowały kto dostanie premię .Po za tym program modernizacja gospodarstw jeszcze jest w powijakach i z tego co się dowiadywałem i czytałem ,to maszyn z tego programu raczej będzie ciężko kupić .Od ostatniego naboru bardzo się po zmieniało i programem modernizacji są objęte gospodarstwa ze zwierzętami i bodaj specjalistyczne .Pozdrawiam.
Posted
Formalność formalnością - ciekaw jestem skąd masz wiadomości że akurat Ty dostaniesz a nie przypadkiem tysiące innych rolników którzy dostana wiecej punktów? Wiadomo że osób chętnych jest "ogromna ilość" ale ciekawe ile ta ilość oznacza - kasy starczy na 7800 MR. A co do modernizacji to nic nie stoi na przeszkodzie tylko chciałbym przypomnieć że jeszcze nie mamy zatwierdzonego PROW 14-20 wiec jedno zdanie zawarte w rozporzadzeniu i nie bedziesz mógł. W starym MR było bez problemu ale ryzyko zawsze jest co bedzie za kilka miesięcy czy lat a niestety biznesplan musisz napisać zaraz.