pawel98k Posted May 25, 2014 Report Posted May 25, 2014 Czy oplaca się kupic nasiona KWS żyta hybrydowego siejąc je na V, VI klasie?ile nawozu potrzebuje żyto hybrydowe? Quote
przemek2092 Posted May 25, 2014 Report Posted May 25, 2014 Witam ja mam w tym roku na 5 klasie żyto hybrydowe właśnie kws na wygląd jest ładne, kłosie długie ale zobaczymy czy całe sie napełni czekam na żniwa i wtedy można powiedzieć coś więcej o opłacalności Quote
didia12 Posted May 26, 2014 Report Posted May 26, 2014 A czy na takie żyto hybrydowe też można się starać o dotacje z tytułu zużytego materiału siewnego z ARR? Quote
garzew Posted May 27, 2014 Report Posted May 27, 2014 Dopłata do materiału siewnego dotyczy praktycznie większości zbóż, takie żyto jak najbardziej, tylko musisz mieć odpowiednie zaświadczenie że jest to materiał kwalifikowany lub elitarny Quote
Sklep.Mizar.com.pl Posted May 28, 2014 Report Posted May 28, 2014 Zgadzam się z Przedmówcą,musisz mieć na to odpowiednie kwity i myślę,że nie powinno być absolutnie żadnego problemu z uzyskaniem dopłaty na zboże hybrydowe. Zresztą mój znajomy też się o to starał,więc zapytam go o szczegóły. Quote
rafaello3 Posted May 28, 2014 Report Posted May 28, 2014 Dopłata do materiału siewnego dotyczy praktycznie większości zbóż' date=' takie żyto jak najbardziej, tylko musisz mieć odpowiednie zaświadczenie że jest to materiał kwalifikowany lub elitarny[/quote']Dokładnie potwierdzam kolegi wpis i dodam od siebie ,że faktura jest głównym dokumentem do otrzymania dotacji nasiennej . Quote
Recommended Posts