mariusz Posted May 21, 2011 Report Posted May 21, 2011 kupiłem owce i mi się okociła. Ma dwie jagniczki i owca jednej nie przyjmuje niewiem co robić . Jakim mlekiem karmić to nieprzyjmowane jagnię . Pomóżcie!!! Niewiem jaki tłuszcz ma owce mleko , ani jakie białko. Quote
alan Posted May 22, 2011 Report Posted May 22, 2011 Po pierwsze staraj sie zeby jednak zaakceptowala to drugie. Przytrzymuj owce i podsuwaj male do wymiona. Jesli to nic nie zmieni to najlepiej zebys doil mleko od owcy i podawal malej z butelki. W najgorszym przypadku podawaj inne mleko (tluste) Quote
Guest Gość Posted May 31, 2011 Report Posted May 31, 2011 WItam Mam pytanie i zarazem prosbe:) musze zrobic projekt owczarni.....zdecydowalam sie na 200 owiec.Moje owce beda jadły zielonke, oraz mieszanke paszowa. I teraz musze napisac w czym trzymam ten pokarm hmmm moze w jakis silosach?? jak myslicie??Moze ta sianokiszonka w jakis belach?? nie mam pojecia..... Quote
Recommended Posts