Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam Was , jestem nowy na tym forum i w zasadzie dopiero wchodzę w rolnictwo więc jestem bardzo zielony. Mam do Was pytanie , otóż potrzebuje GPS do pól , lecz nie potrzebuję na razie funkcji nawożenia , pryskania równoległego itd. Interesuje mnie prosty dosyć GPS , który pokazywał by mapę działek , ponieważ posiadamy ich dużo ale są strasznie oddalone od siebie. Zwykły GPS by wystarczył pewnie , tylko nie każdy GPS ma funkcję pokazywania mapy w trybie kataster. Zwykły android dałby pewnie rade lecz niestety mój tato ma lumie ( win8 niestety ) . W skrócie , potrzebuje GPS który pokazywałby mi numery działek i ich granice , abym umiał je rozpoznać , nie potrzebuje tych zaawansowanych opcji. Z góry dziękuje za pomoc :)

Posted
Dziękuje za zainteresowanie :) , w zasadzie budżet nie jest ograniczony , ale nie chce też przepłacać , ponieważ interesuje mnie w zasadzie tylko ta funkcja z numerami działek , żebym po prostu wiedział gdzie jest która działka , nie potrzebuje funkcji np równoległego siania itd.
Posted
Witam, przyłącze się do prośby; również jestem zainteresowany takim rozwiązaniem, przydałaby się taka możliwość wymierzania działek rolnych np. przy użyciu smartphone z gps.
Posted
Miałem kiedyś aplikacje na swoim telefonie (android) i były tam właśnie opcje numeracji, obliczania powierzchni, planowania zadań z alarmem dla działek. Świetna sprawa jeśli znajde to podam nazwe.
  • 2 months later...
Posted

Nie wiem czy taki GPS jaki mamy dostępny w telefonach nadałby się do mierzenia działek. Większość ma dokładność do 5-10 metrów i to przy dobrym zasięgu.

Przy obmierzaniu pól czy wytyczaniu działek taki błąd szacunkowy mógłby znacznie wpłynąć na wyniki.