Złote Łany Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 Witam, Moją uprawę rzepaku ozimego zaatakował pryszczarek kapustnik w około 40%. Czy znacie sposoby na powstrzymywanie rozwoju larw w strąkach? Do tej pory zastosowałem Dursban(kwiecień) i Sherpe, a później Trebon(5 maja). Czy można teraz zastoswać jeszcze jakiś środek by obniżyć straty? Rzepak wciąż kwitnie. Quote
mkeuropa Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Witam' date=' Moją uprawę rzepaku ozimego zaatakował pryszczarek kapustnik w około 40%. Czy znacie sposoby na powstrzymywanie rozwoju larw w strąkach? Do tej pory zastosowałem Dursban(kwiecień) i Sherpe, a później Trebon(5 maja). Czy można teraz zastoswać jeszcze jakiś środek by obniżyć straty? Rzepak wciąż kwitnie.[/quote'] Przestań kupować w Chemirolu i znajdź Sobie dostawce o 2 zł droższego ale który będzie umiał Tobie poprawnie doradzić. Nie ma co oszczędzać.Pozdrawiam. Quote
Recommended Posts