farmerjan Posted June 1, 2014 Report Posted June 1, 2014 Witam !!! Chcę kupić sobie nowy ciągnik i niewiem co wybrać ,ponieważ wybór jest za DUŻY Ale mam kilka propozycji : -Zetor Proxima 80 - Ursus 8014H - Case Farmall 85A - New Holland 90 Bardzo proszę o odpowiedz , i z góry za nią dziekuję . Farmer Jan Quote
Rolnik7343 Posted June 1, 2014 Report Posted June 1, 2014 Zetor Proxima 80 lub Case Farmall 85A Quote
Kimek Posted June 1, 2014 Report Posted June 1, 2014 new holland 90 dobra maszyna wygodna i mało avaryjna Quote
Rolnik7343 Posted June 1, 2014 Report Posted June 1, 2014 Case tez mało awaryjne i silnik perkinsa Quote
massay1 Posted June 1, 2014 Report Posted June 1, 2014 NH u nas pokazało się kilka. Nawet kółko kupiło dwa zdaje się 80 koni. Tylko na linkę sprzęgła narzekają. Co rok nowa. Nie wytrzymuje. Poza tym ok. Quote
p1a2w3 Posted June 2, 2014 Report Posted June 2, 2014 wes case muj kuzyn kupił sobie takiego i nie nażeka Quote
farmerjan Posted June 2, 2014 Author Report Posted June 2, 2014 A , który ma najmniej elektroniki ? A tak na marginesie NH najlepszy? Z gury dziekuje Quote
Rolnik7343 Posted June 2, 2014 Report Posted June 2, 2014 Najmniej elektroniki Ma zetor proxima 80Case farmall 85Jezdziłęm o wydaje mi sie ze one mają najmniej elektronikiWidze ze ktos szuka ciagników tak samo jak ja czyli z małą iloscią elektroniki Quote
MarcinP Posted June 3, 2014 Report Posted June 3, 2014 nie wiem jak z nowymi ursusami ale ja mam ursusa 5714 z 2006r i jedyny jego minus to kabina i skrzynia... kabina glosna i bez komfortu a skrzynia lipna bo niezsynhronizowana... bez zolwia i zajaca oraz polbiegow...nie mam w nim nic elektroniki ale cala reszta godna polecenia jezeli ursus dopracowal te sprawy to wlasnie jego bym bral... myslalem nad kupnem nowego i takze myslalem o ursusie tylko tym 11024 Quote
Glaca Posted June 3, 2014 Report Posted June 3, 2014 Jak kupować nowy ciągnik to trzeba patrzeć żeby było jak najmniej elektroniki Quote
MarcinP Posted June 4, 2014 Report Posted June 4, 2014 i przy dzisiejszych cenach wszystkiego to jeszcze musi byc ekonomiczny i bezawaryjny Quote
Rolnik7343 Posted June 4, 2014 Report Posted June 4, 2014 Nowy i bez elektroniki to Zetor Major 80 Quote
MarcinP Posted June 4, 2014 Report Posted June 4, 2014 ale podobno zetory maja tendencje do picia paliwa a ono tanie nie jest Quote
Rolnik7343 Posted June 4, 2014 Report Posted June 4, 2014 Akurat majorek jest oszczedny sąsiad ma i nie nazeka Za majorka zapłacił 106 tys . I on ma sladowe ilosci elektroniki osobiscie mam zetora 7341 i one sa bardzo podobn etylko maska inna a srodek prawie identyczny Quote
Mikruss Posted June 5, 2014 Report Posted June 5, 2014 Tyle że major jak czytam po innych forach itp to lipa ponoć.....Zresztą co sie oszukiwac - jakosc nie będzie jakaś super przy tej cenie, sam jak oglądałem ten ciągnik to jakość wykonania w porównaniu do Zetora 7745 z 90 roku to dzien do nocy, lipa straszna. Quote
Mikruss Posted June 5, 2014 Report Posted June 5, 2014 No sorry ale ta wygoda niby o ile lepsza??Zresztą co mi po niej jak ciągnik po 4 tyś mth sie rozsypie....drugie jestem ciekaw ile to wnętrze wytrzyma niby ładne a plastiki tandetne razem z tapicerką ze w moment będą zniszczone Quote
farmerjan Posted June 5, 2014 Author Report Posted June 5, 2014 A co myślicie o Nowych Massay Ferguson 85 KM ////// Jaka cena? Są awaryjne? Dużo mają elektroniki ? //////////Jeśli się pomyliłem w nazwie to proszę o zgłoszenie///// ////////////////////////////////////////////////////////Z GÓRY DZIĘKUJE ZA ODPOWIEDŹ ////////////// Quote
macias_1@wp.pl Posted June 6, 2014 Report Posted June 6, 2014 A duzy areał??Najlepszy bedzie władimirec t 25 ale nie masz go na swojej liscie Quote
19chada78 Posted June 15, 2014 Report Posted June 15, 2014 Ursusa nowego nie polecam. Sąsiad ma 10014 h i ciagle narzeka. Ciagnik posiada 2 lata i juz wymieniał sprzeglo, zwolnice, uszczelniacze na wtryskach. Case byłby dobrym ciągnikiem. Osobiscie miałem okazję pracować case'm z serii jx. Zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie. W zetorze wiadomo prostota. Choć reszta konkurentów nie posiada super wypasu ale jednak posiadają więcej elektroniki od proxy. New Holland też dobry ciągnik. W sąsiednich wioskach jest całkiem sporo nh i jeszcze nie było z nimi większych problemów. A jaki nh rozważasz?-td90 czy tl90?A co myślicie o Nowych Massay Ferguson 85 KM ////// Jaka cena? Są awaryjne? Dużo mają elektroniki ? //////////Jeśli się pomyliłem w nazwie to proszę o zgłoszenie///// ////////////////////////////////////////////////////////Z GÓRY DZIĘKUJE ZA ODPOWIEDŹ ////////////// Nowo mf serii 54xx cieszą się dobra opinią. Osobiście nie wiem dużo na ich temat ale myślę że mf byłby dobrym koniem pociągowym. Najlepszy byłby w wersji dyna-4. Cena to jakieś 155 tys w standardzie. Mf posiada trochę elektroniki ale nie słyszałem jeszcze żeby narzekano na elektrykę mf. Myślę że byłby to dobry wybór mogę jeszcze dodać że mało pali.NH u nas pokazało się kilka. Nawet kółko kupiło dwa zdaje się 80 koni. Tylko na linkę sprzęgła narzekają. Co rok nowa. Nie wytrzymuje. Poza tym ok. Zapewne robią przy turach. Quote
farmerjan Posted June 15, 2014 Author Report Posted June 15, 2014 NO raczej wolał bym td 5105 -100KM.ALe czy lepsze są z rewersem mechanicznym czy hydraulicznym? MI PODOBAJO SIĘ TE 4 CIĄGNIKI DEUTZ FAHR,NEW HOLLAND ,CASE I MASSAY FERGUSON . Który z nich wybrać jeśli potrzebuje mocnego ,mało awarejnego oraz W którym jest mniej elektroniki.Proszę o pomoc bo to naprawde trudny wybór .A potrzeba mi naprawde dobrego traktora Do 200 000 zł ? /////Z góry dziękuje za odp./////// Quote
rafaello3 Posted June 15, 2014 Report Posted June 15, 2014 Kolego spokojnie możesz zdecydować się na Case z serii JX .Mój kuzyn ma taki Case JX 95 i na bardzo ciężkim terenie się sprawdza .Mało pali i zero awarii .Ma bardzo mało elektroniki ,a z dodatków posiada klimę :)myślę ,że to się przyda na upalne dni .Ja na Twoim miejscu bym się udał do dealera i na żywo przetestował co Tobie pasuje ,bo to jest najbardziej wiarygodne ,a nasze podpowiedzi jedynie mogą Ciebie naprowadzić na dobry trop:D.Pozdrawiam . Quote
19chada78 Posted June 28, 2014 Report Posted June 28, 2014 Farmer jan twoje kryteria najlepiej spełnia Nh ale bierz w rewersie elektr-hydr, bo mech to porażka. Nawet był o nich temat w rpt. Quote
Recommended Posts