Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam !!!

Chcę kupić sobie nowy ciągnik i niewiem co wybrać ,ponieważ wybór jest za DUŻY ;) Ale mam kilka propozycji :

-Zetor Proxima 80

- Ursus 8014H

- Case Farmall 85A

- New Holland 90

Bardzo proszę o odpowiedz , i z góry za nią dziekuję .

Farmer Jan

Posted

Najmniej elektroniki

Ma zetor proxima 80

Case farmall 85

;)

Jezdziłęm o wydaje mi sie ze one mają najmniej elektroniki

Widze ze ktos szuka ciagników tak samo jak ja czyli z małą iloscią elektroniki :D

Posted
nie wiem jak z nowymi ursusami ale ja mam ursusa 5714 z 2006r i jedyny jego minus to kabina i skrzynia... kabina glosna i bez komfortu a skrzynia lipna bo niezsynhronizowana... bez zolwia i zajaca oraz polbiegow...nie mam w nim nic elektroniki ;) ale cala reszta godna polecenia jezeli ursus dopracowal te sprawy to wlasnie jego bym bral... myslalem nad kupnem nowego i takze myslalem o ursusie tylko tym 11024 ;)
Posted

Akurat majorek jest oszczedny ;) sąsiad ma i nie nazeka ;)

Za majorka zapłacił 106 tys .

I on ma sladowe ilosci elektroniki osobiscie mam zetora 7341 i one sa bardzo podobn etylko maska inna a srodek prawie identyczny

Posted

Tyle że major jak czytam po innych forach itp to lipa ponoć.....

Zresztą co sie oszukiwac - jakosc nie będzie jakaś super przy tej cenie, sam jak oglądałem ten ciągnik to jakość wykonania w porównaniu do Zetora 7745 z 90 roku to dzien do nocy, lipa straszna.

Posted

No sorry ale ta wygoda niby o ile lepsza??

Zresztą co mi po niej jak ciągnik po 4 tyś mth sie rozsypie....

drugie jestem ciekaw ile to wnętrze wytrzyma niby ładne a plastiki tandetne razem z tapicerką ze w moment będą zniszczone

Posted

A co myślicie o Nowych Massay Ferguson 85 KM ////// Jaka cena? Są awaryjne? Dużo mają elektroniki ?

//////////Jeśli się pomyliłem w nazwie to proszę o zgłoszenie/////

////////////////////////////////////////////////////////Z GÓRY DZIĘKUJE ZA ODPOWIEDŹ //////////////

• 2 weeks later...
Posted

Ursusa nowego nie polecam. Sąsiad ma 10014 h i ciagle narzeka. Ciagnik posiada 2 lata i juz wymieniał sprzeglo, zwolnice, uszczelniacze na wtryskach. Case byłby dobrym ciągnikiem. Osobiscie miałem okazję pracować case'm z serii jx. Zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie. W zetorze wiadomo prostota. Choć reszta konkurentów nie posiada super wypasu ale jednak posiadają więcej elektroniki od proxy. New Holland też dobry ciągnik. W sąsiednich wioskach jest całkiem sporo nh i jeszcze nie było z nimi większych problemów. A jaki nh rozważasz?-td90 czy tl90?

A co myślicie o Nowych Massay Ferguson 85 KM ////// Jaka cena? Są awaryjne? Dużo mają elektroniki ?

//////////Jeśli się pomyliłem w nazwie to proszę o zgłoszenie/////

////////////////////////////////////////////////////////Z GÓRY DZIĘKUJE ZA ODPOWIEDŹ //////////////

Nowo mf serii 54xx cieszą się dobra opinią. Osobiście nie wiem dużo na ich temat ale myślę że mf byłby dobrym koniem pociągowym. Najlepszy byłby w wersji dyna-4. Cena to jakieś 155 tys w standardzie. Mf posiada trochę elektroniki ale nie słyszałem jeszcze żeby narzekano na elektrykę mf. Myślę że byłby to dobry wybór mogę jeszcze dodać że mało pali.

NH u nas pokazało się kilka. Nawet kółko kupiło dwa zdaje się 80 koni. Tylko na linkę sprzęgła narzekają. Co rok nowa. Nie wytrzymuje. Poza tym ok.

Zapewne robią przy turach.

Posted

NO raczej wolał bym td 5105 -100KM.ALe czy lepsze są z rewersem mechanicznym czy hydraulicznym?

MI PODOBAJO SIĘ TE 4 CIĄGNIKI DEUTZ FAHR,

NEW HOLLAND ,CASE I MASSAY FERGUSON . Który z nich wybrać jeśli potrzebuje mocnego ,mało awarejnego oraz W którym jest mniej elektroniki.Proszę o pomoc bo to naprawde trudny wybór .A potrzeba mi naprawde dobrego traktora Do 200 000 zł ?

/////Z góry dziękuje za odp.///////

Posted
Kolego spokojnie możesz zdecydować się na Case z serii JX .Mój kuzyn ma taki Case JX 95 i na bardzo ciężkim terenie się sprawdza .Mało pali i zero awarii .Ma bardzo mało elektroniki ,a z dodatków posiada klimę :)myślę ,że to się przyda na upalne dni :D.Ja na Twoim miejscu bym się udał do dealera i na żywo przetestował co Tobie pasuje ,bo to jest najbardziej wiarygodne ,a nasze podpowiedzi jedynie mogą Ciebie naprowadzić na dobry trop:D.Pozdrawiam .
  • 2 weeks later...