Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jaka jest cena za belę siana?

1. Owiniętą samym sznurkiem.

2. Owiniętą samą siatką.

3.Owiniętą sznurkiem i folią w przypadku siano-kiszonki.

Czy w przypadku słomy jest cena taka sama?

Pozdrawiam.

Posted
Ja siano ekologiczne w belkach 120x120 sprzedaję po 45zł balot plus transport .A słomę to za belkę liczę 30zł ,a za belkę z żyta 40 zeta owinięte wszystko sznurkiem .W mojej okolicy za baloty siana liczą po 60zł a za siano kiszonkę podobnie z trawy .Na necie piszą ,że po 100zł liczą za siano kiszonkę balot 120x120.Pozdrawiam.
Posted
Ja nie wiem skąd takie kosmiczne ceny macie, strasznie drogo u mnie to za siano 20-25zł, a za slome 17-18zł, owinięcie 10-12zł czasem mniej to zależy mi kolega owijał po 7zł.
Posted
U mnie sprasowanie i owinięcie siano kiszonki kosztuje 22 -24zł od sztuki plus folia i sznurek lub siatka.Z mojej okolicy biorą wszystko co w miarę suche jest cały rok na pelety i jeden koleś pod krowy i opasy każdą ilość siana i słomy byle nie zgnite to było .Jest też koleś co zbiera słomę w żniwa z pola i daje od 100zł /tona zależy jaka słoma sam sobie prasuje .Tak więc siano 20zł czy słoma poniżej 20 zł to bym z domku się nie ruszył .Te czasy gdzie darmo się wydaje słomę czy za pół darmo to przeszłość .Pozdrawiam,.
Posted

u w mnie w tej chwili słoma sprasowana w belach 20-30 zł szt

w żniwa pewnie będzie po 10 , nie więcej bo brykiet padł i ceny wróciły sprzed kilku lat

nie oszukujmy się - słoma nie jest warta 40-60 zł jak sobie rok temu czy 2 ludzie wołali...