Jump to content

Recommended Posts

Posted
Moje Renault 95.14 84KM w kultywatorze z broną szer.zestawu 3.20 spaliło mi dokładnie na godzinę 7.5 l .Mierzone zalany bak do pełna godzina pracy i dolewam pod korek .Ten sposób jest najpewniejszy.
Posted

Mtz 82 odśnieżanie w zimie od 5,5-7,5 litra na godzinę. W polu trudno powiedzieć nie litrażowałem.

Z tym 8 na godzinę 60-ki to lekka przesada. Może zajechana. Zdrowa nie połknie.

Posted

izydor6280 - zalerzy jaka siemia i jak jej w tłoki dajesz :D

roms2 - niewiem bo jeszcze nie prawdzałem go przy zadnej pracy poza koszeniem trawy bokupiłem go nie dawno ale podajac spalanie wzorowałem sie na informacji o 6341 ;) to jest prawie to samo tyle ze turbo 6341 tak pali 10-13 l a wiec troche dodałem

Posted

Jeśli chodzi o C-360 to z ciekawości sprawdzałem spalanie przy różnych pracach i wyszło tak:

Praca z ładowaczem czołowym TUR ok. 4l/mth

Orka pługiem 3x30 ok.7l/mth

Opryski,siew,itp. ok.5l/mth

Transport ( w moim przypadku pomiar wykonywany był podczas zwożenia drzewa, 2 przyczepy pełne ciężar nie mam pojęcia ale pewnie z 6-8t) ok.6l

Posted

@Rolnik7343 chyba ostro zaniżasz spalanie' date=' 360 wciagnie ok. 8l

113.14 agregat 2.6 ok. 7l/h płóg 4x40 ok.10-12l/h

[/quote']

jeszcze nigdy 360-ka mi nie spaliła więcej niż 6l/h ,nawet w talerzówce na3 biegu i gaz do dechy,również mam poszerzany pług 3-kę i orzę głęboko 30cm,nie wiem w jakim stanie macie te 360-ki-pozdrawiam