Jump to content

Recommended Posts

Posted

a o jakiś innych ciągnikach słyszeli jak ursus??

widze wszyscy mają na tym forum parcie (no prawie) na ursusa ciężkiej seri a chyba prawde mówiąc żaden tym nie jeździł...

Posted
ja tam bym postawil na cos zagranicznego to nie kiedys ze ciezko z czesciami czy cos... starzsze zagraniczne ciagniki sa wytrzymalsze od polskich i usiasc w zagranicznym a w polskim to jest roznica....... a co do tej mocy tonie byl bym pewien bo tam wlasnie przez te biegi nie czuc tej mocy...;)
Posted

rolnik ja tez mialem usrusu i nie mam juz zadnego

co do ciągnika 80 km jaki jest sens kupowac polski bez napedu skoro jest to za ciężki klamor.

Ja mam fiata 780 co waży 3500 kg i obleci ursusa 914 z palcem w nosie ....

Posted

cięzka seria to polska konstrukcja :D

zawsze myslałem że zerżneli zetora, chyba czasy polskich ciągników skończyły się na 330M

widać że autor tematu też jest zwolennikiem tej "polskiej" mocy, więc nie ma się co szarpać, kupuj starego ursusa i ciesz się tym komfortem, tanimi częściami produkowanymi chyba w stodole, bo jak inaczej można nazwać coś co nie wytrzymuje nawet kilku godzin po montażu

Posted

Tylko 330 to by polski ursus. Cała reszta aż do dzisiejszych czasów to kopie zetora albo angola nie zawsze skopiowane jak należy.

Osobiście nie kupił bym dużej serii. Mało uniwersalny, ociężały, powolny, już dość poważnie odstaje od dzisiejszych standardów.