marcink90 Posted June 4, 2014 Report Posted June 4, 2014 Witam z góry przepraszam jeśli pisze nie na temat ale nie wiedziałem za bardzo gdzie się zwrócić. A więc mam taki problem zakupiłem nową kose spalinową i jest taki problem że po założeniu tego ostrza tnącego strasznie wibruje i coś stuka w tej przekładni. Jak zamontuje głowice z żyłką to już mniej ale też jest hałas i mniejsze wibracje. Co to może być? Na początku myślałem że trzeba nasmarować i zrobiłem to ale i tak nic nie dało Kosa kupiona nowa w Leroy Merlin, dlatego nim oddam na gwarancje pytam się na forum by się nie skompromitować, bo może to jakaś błachostka Marka: GARDETECH model: GTCH-BC415 1,7KM Quote
massay1 Posted June 4, 2014 Report Posted June 4, 2014 Napełnić przekładnie kątową miałeś przed pierwszym użyciem a potem co każde 10 godzin pracy. Teraz szukaj luzów, śladów zatarcia. Quote
MarcinP Posted June 4, 2014 Report Posted June 4, 2014 wlasnie jakis luzy musi miec glowka... albo na trybach przy sprzegielku jakies luzy... Quote
przemek2092 Posted June 4, 2014 Report Posted June 4, 2014 To zależy czy mocne ma te luzy i drgania ? każda kosa ma jakieś drgania więc może to właśnie są to one ? dlaczego nie kupiłeś kosy w salonie? dasz trochę więcej ale serwis gwarancyjny i pogwarancyjny jest i sie nie martwisz ja myślę że te drgania są normalne bo też mam nową i też drgania występują oczywiście w pewnym zakresie Quote
rafaello3 Posted June 4, 2014 Report Posted June 4, 2014 Kolego ja myślę ,że tym nożem coś przesiliłeś .Dosłownie dzisiaj rozmawiałem z moim znajomym co mi sprzedał podkaszarkę STILA i powiedział jasno ,że ona nie nadaje się ,żeby montować do niej nóż .Bo po pierwsze nie osiągnie optymalnych obrotów i silnik ,cylinderki etc szlak trafi ,a po drugie ta przekładnia może szybko złapać awarię ,lub dostać coś na wzór luzów i w czasie pracy będą silne drgania .Jeżeli wibracje są spore to reklamuj ją ,ale na moje to może być mechaniczne uszkodzenie .Pozdrawiam Quote
Recommended Posts