troszkin Posted June 5, 2014 Report Posted June 5, 2014 Witam tak jak w temacie jak wypoziomowac rotacyjna.Kosiarka to ZTE - 165 Quote
rafaello3 Posted June 5, 2014 Report Posted June 5, 2014 Kolego ja to zawsze robię łącznikiem i tak ,żeby przód kosiarki był wyżej po rozłożeniu maszyny do pracy .W tym przypadku nie ucina mi kęp na łące kosiarka .Pozdrawiam Quote
troszkin Posted June 5, 2014 Author Report Posted June 5, 2014 Tak moze kep nie ucina ale mi zostawia tz. ściechy Quote
rafaello3 Posted June 5, 2014 Report Posted June 5, 2014 Co to są te ściechy ?Masz na myśli ślad po ciągniku ? ciągnikiem najedziesz na trawę i nie docina maszyna ?.Tak się dzieje ,jak za blisko jedziesz łanu . Quote
massay1 Posted June 6, 2014 Report Posted June 6, 2014 A może masz na myśli pasek pomiędzy bębnami? A nawiasem mówiąc rotacyjna trzeba wypoziomować na łączniku tak by w czasie koszenia talerze szły równo po ziemi. Zależy od luzów w tuzie czasem na postoju trzeba ja trochę do tyłu zwalić a w czasie jazdy pójdzie prosto.Druga regulacja prawym wieszakiem tak by bolec w podłużnym oczku był na jego środku. Quote
troszkin Posted June 6, 2014 Author Report Posted June 6, 2014 Massay1 ma racje chodzi mi o pasek trawy pomiędzy bebnami. Jak co to noże sa nowe wiec nie powinno sie cos takiego dziać. Quote
MarcinP Posted June 6, 2014 Report Posted June 6, 2014 moze masz bebny starte kolego i sa za krotkie... moze przod kosiarki masz za wysoko... albo za male obroty a za szybko jezdzisz i Ci nie docina... Quote
rafaello3 Posted June 6, 2014 Report Posted June 6, 2014 Pierwszy raz spotykam się ,żeby kosiarka nie kosiła między bębnami .Moja na wolnych obrotach ścina wszystko aż się kurzy .Jedynie te bębny są słabe ,lub noże .A paski masz dobrze napięte ? Quote
Kimek Posted June 7, 2014 Report Posted June 7, 2014 Weź ją ustaw kolego na łączniku żeby przód był NIŻEJ nie wyżej wtedy nie może zostawiać żadnych pasków. I jeszcze koś na ok 2000 tyś obrotów. Musi kosić nie ma innej opcji Quote
massay1 Posted June 7, 2014 Report Posted June 7, 2014 Zdarza się że zostawia środek skoszony wyżej jak pochyli się ja za bardzo do przodu. Wtedy przód talerzy idzie nisko a boki i tył podnosi się do góry. Próbuj. Quote
Kimek Posted June 7, 2014 Report Posted June 7, 2014 Wczoraj miałem taki sam problem jak nasz @troszkin kosiłem 3ha i przez pierwsze 10 min nie dokaszała nie mogłem jej podnieść bo już był koniec łącznika jak łącznik zmieniłem podciągłem ją to kosiła tak fajnie ;_ Quote
grzepaku1 Posted June 8, 2014 Report Posted June 8, 2014 a nożyki w tej kosiarce są wystarczająco długie i zachodzą na siebie?,czy nożyki nie są za cienkie i mają za małą wagę i siła odśrodkowa jest za mała przez co nożyk się cofa ale i obroty mają też duże znaczenie ,zdarza sie czasem że nożyki zablokują się pomiędzy trzymakiem a tależem podczas cięcia na niskich obrotach Quote
Admir Posted January 25, 2015 Report Posted January 25, 2015 U mnie tak było i wymieniłem zaczepy do nożów na nowe i wszystko jest okey Quote
cioska Posted January 28, 2015 Report Posted January 28, 2015 jeśli nic nie złapałeś między bębny ,to tylko nożyki i to muszą być do niej ustawianie łącznikiem nic tu nie pomoże. Quote
Recommended Posts