danielsad Posted June 8, 2014 Report Posted June 8, 2014 Wiatam mam zamiar kupic prase do sianokiszonki i slomy tylko zastanawiam sie jaka wybrac moj fundusz to 35tys zł, co polecicie?Dzieki. Quote
Miki Posted June 8, 2014 Report Posted June 8, 2014 Z mojego doświadczenia polecic Ci moge prase Welger RP 200. Posiada rotor i noże co ważne przy sianokiszonce. Ceny części nie są, aż tak powalające. Swojego czasu kolega prasował mi nią bale sianokiszonki teraz przestawiłem się na technologie "pryzmową" ale do dziś często prasuje mi nią słome. Quote
Mikruss Posted June 8, 2014 Report Posted June 8, 2014 Miki tylko jakie zapotrzebowanie na moc ma ta welger, a tez nie wiemy jakim ciągnikiem dysponuje daniel Quote
Miki Posted June 8, 2014 Report Posted June 8, 2014 W sumie też fakt nie pomyślałem. A jeśli chodzi o zapotrzebowanie na moc to optymalne minimum do sianokiszonki to tak 90KM, a do słomy i siana wiadomo odpowiednio niższe. Quote
danielsad Posted June 8, 2014 Author Report Posted June 8, 2014 dysponuje deutz fahr dx 4.50 90km a co powiecie o prasackh deutz fahr 2.30 oc i 3.20 oc teraz sianokiszonke robie w pryzmie ale duzo odzutu jest i duzo wozenia Quote
rafaello3 Posted June 9, 2014 Report Posted June 9, 2014 No nie wiem ta Unia Famarol kiepskie baloty robi szkoda kasy na to cudo .Mój kolega ma nową . Quote
19chada78 Posted June 14, 2014 Report Posted June 14, 2014 Może jakiś claas rollant. Z tego co wiem bdb prasy. Quote
Recommended Posts