Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam potrzebuję jakąś bardzo małą młocarnie wiecie może za czym mogę się rozejrzeć dosłownie na 0,3 ha zboża najlepiej do jednoosobowej obsługi :-/:huh:
Posted

Jak przyjedzie na taki kawałek to wezmie tyle że lepiej kupić ziarno .

Ale nie o to chodzi poprostu chcę mieć ,ale nie mogę znalezć żadnej małej wszystkie wielkie i do obsługi dla kilku może ktoś zna model lub nazwę jakiejś małej młocarni

Posted
Dziękuję bardzo za linki do aukcji . Wiesz może czy coś nowszego można spotkać ? bo zdaje się że odkąd weszły kombajny przestano je produkować bo nikt już ich nie potrzebuje
Posted
roms2 za skoszenie 0,3 ha kombajnista weżmie około 100 zł to jaki tu sens kupować młocarnię i młucic to wraz ze skoszeniem zwiezeniem z pola bo na plecach tego nie przynieszesz przy jednoosobowej obsłudze minimum tydzień to koszty napewno będą większe niż byś wynajoł kombajn ,jeśli dla ciebie to duży wydatek to lepiej zapracuj te pieniążki na kombajn pomagając większemu rolnikowi i zapłać kombajniście myślę że dwa dni powinny wystarczyć.
Posted
To czy to się opłaca czy nie niech każdy rozważy sobie indywidualnie bo kolejna osoba powie (nie siej musisz zaprawić zboże, nawieść nawozu,kultywator, brona ,oprysk lepiej kupić ziarno jak taka mała ilość) ja tylko proszę o model małej młocalni czy to zbyt wiele ?
Posted
Wątpie, że znajdziesz taka małą bo w końcu młocarnie robiono po to aby wydajność była większa niż bawić się cepami w stodole. Ale szukaj możr znajdziesz jakąś samoróbke. A jak kiedyś mieli małe gospodarstwo to cepami na fahel i po robocie.