wITAM kto pamieta zlote lany??
czy wiecie moze co dzieje sie z losem bohaterow
Serial dokumentalny Złote Lany
Rozpoczęty przez
macias_1@wp.pl
, cze 12 2014 23:22
8 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 12 czerwiec 2014 - 23:22
Napisano 14 czerwiec 2014 - 07:23
Witam,Chyba wszyscy stąd pamiętają.Kolego-Pan Henryk umarł,Wełpa został przygnieciony przez ciągnik,który spadł ze skarpy,synowie sprzedali gospodarstwo i rozjechali się po świecie,syn tej pani co jabłka rozdawała-dobrze prosperuje,ma sporo maszyn.ą jego mama również umarła.Wpisz sobie w wyszukiwarce np.złote łany po latach.POZDRAWIAM
Napisano 14 czerwiec 2014 - 10:56
ogladalem to ale ciekawi mnie czy pani franciszka zyje?
co sie dzije z gospadarstwem na ktorym byly konie i z tym rolnikiem co mial tego gluchniemego syna?
co sie dzije z gospadarstwem na ktorym byly konie i z tym rolnikiem co mial tego gluchniemego syna?
Napisano 14 czerwiec 2014 - 11:43
Z Panią Franciszką aktualnie to nie wiem.Tego głuchoniemego syna to miał p.Kałczor-ten chyba co pomagał u Wełpów.Gdzieś czytałem,że zginął tragicznie podczas sprzeczki rodzinnej.A ten rolnik co miał konie-chyba nadal je hoduje.
Napisano 14 czerwiec 2014 - 15:23
Pan Franciszek nie żyje, chyba miał na imię Franciszek, ten gościu co orał w konie...
Napisano 14 czerwiec 2014 - 18:09
Witam.Tak Pan Franciszek nie żyje,pisałem o nim w 1 poście,pomyliło mi się imię.@rolnik z widłami chodziło o tego gościa bez kciuka miał hodowle koni dużą i z tego co czytałem to ma ją do dzisiaj.POZDRAWIAM.
Napisano 14 czerwiec 2014 - 22:28
a pamietacie tego co gadal z duchami ale mu troche nie wychodzilo
Napisano 06 marzec 2024 - 06:00
Edward Wełpa Główny Bohater Serialu Złote Łany
Edward był fikcyjną postacią serialu występującą w popularnej polskiej serii książek dla dzieci i młodzieży autorstwa Alfreda Szklarskiego zatytułowanej "Tajemnicza wyprawa do Peru". W serii tej Edward Wełpa był mentorem głównego bohatera, Tymka Borowskiego, w jego podróżach po różnych zakątkach świata. "Złote łany" to jedna z części tej serii, gdzie bohaterowie wyprawy wyruszają w poszukiwaniu mitycznego miasta złota w Peru. Jednakże, warto podkreślić, że zarówno postać Edwarda Wełpy, jak i mityczne miasto złota, są elementami fikcyjnymi i nie mają odniesienia do rzeczywistości poza literackim światem stworzonym przez autora.Edward Wełpa - Nie żyje
Śmierć Edwarda była dla wszystkich wielkim ciosem, jak to bywa w serialach tak i w Złotych Łanach - śmierć była przedstawiona bardzo traumatycznie. Nikogo to nie dziwi każdy serial musi się się zacząć i zakończyć, tak jak i życie głównego bohatera.#9
Napisano 05 lipiec 2024 - 04:58
Fajny serial był. Ale większosc ludzi to już niestety nie zyje z niego.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych