Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam,Chyba wszyscy stąd pamiętają.Kolego-Pan Henryk umarł,Wełpa został przygnieciony przez ciągnik,który spadł ze skarpy,synowie sprzedali gospodarstwo i rozjechali się po świecie,syn tej pani co jabłka rozdawała-dobrze prosperuje,ma sporo maszyn.ą jego mama również umarła.Wpisz sobie w wyszukiwarce np.złote łany po latach.POZDRAWIAM
Posted
Z Panią Franciszką aktualnie to nie wiem.Tego głuchoniemego syna to miał p.Kałczor-ten chyba co pomagał u Wełpów.Gdzieś czytałem,że zginął tragicznie podczas sprzeczki rodzinnej.A ten rolnik co miał konie-chyba nadal je hoduje.
Posted
Witam.Tak Pan Franciszek nie żyje,pisałem o nim w 1 poście,pomyliło mi się imię.@rolnik z widłami chodziło o tego gościa bez kciuka miał hodowle koni dużą i z tego co czytałem to ma ją do dzisiaj.POZDRAWIAM.
  • 9 years later...
Posted

Edward Wełpa Główny Bohater Serialu Złote Łany

Edward był fikcyjną postacią serialu występującą w popularnej polskiej serii książek dla dzieci i młodzieży autorstwa Alfreda Szklarskiego zatytułowanej "Tajemnicza wyprawa do Peru". W serii tej Edward Wełpa był mentorem głównego bohatera, Tymka Borowskiego, w jego podróżach po różnych zakątkach świata. "Złote łany" to jedna z części tej serii, gdzie bohaterowie wyprawy wyruszają w poszukiwaniu mitycznego miasta złota w Peru. Jednakże, warto podkreślić, że zarówno postać Edwarda Wełpy, jak i mityczne miasto złota, są elementami fikcyjnymi i nie mają odniesienia do rzeczywistości poza literackim światem stworzonym przez autora.

Edward Wełpa - Nie żyje

Śmierć Edwarda była dla wszystkich wielkim ciosem, jak to bywa w serialach tak i w Złotych Łanach - śmierć była przedstawiona bardzo traumatycznie. Nikogo to nie dziwi każdy serial musi się się zacząć i zakończyć, tak jak i życie głównego bohatera.
  • 3 months later...