Skocz do zawartości

Zdjęcie

Serial dokumentalny Złote Lany

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 macias_1@wp.pl

macias_1@wp.pl

Użytkownik

• Użytkownik
  • PipPip
  • 80 postów

Napisano 12 czerwiec 2014 - 23:22

wITAM kto pamieta zlote lany??
czy wiecie moze co dzieje sie z losem bohaterow
  • 0

#2 waldi 1979

waldi 1979

Użytkownik

• Użytkownik
  • PipPip
  • 90 postów

Napisano 14 czerwiec 2014 - 07:23

Witam,Chyba wszyscy stąd pamiętają.Kolego-Pan Henryk umarł,Wełpa został przygnieciony przez ciągnik,który spadł ze skarpy,synowie sprzedali gospodarstwo i rozjechali się po świecie,syn tej pani co jabłka rozdawała-dobrze prosperuje,ma sporo maszyn.ą jego mama również umarła.Wpisz sobie w wyszukiwarce np.złote łany po latach.POZDRAWIAM
  • 0

#3 macias_1@wp.pl

macias_1@wp.pl

Użytkownik

• Użytkownik
  • PipPip
  • 80 postów

Napisano 14 czerwiec 2014 - 10:56

ogladalem to ale ciekawi mnie czy pani franciszka zyje?
co sie dzije z gospadarstwem na ktorym byly konie i z tym rolnikiem co mial tego gluchniemego syna?
  • 0

#4 waldi 1979

waldi 1979

Użytkownik

• Użytkownik
  • PipPip
  • 90 postów

Napisano 14 czerwiec 2014 - 11:43

Z Panią Franciszką aktualnie to nie wiem.Tego głuchoniemego syna to miał p.Kałczor-ten chyba co pomagał u Wełpów.Gdzieś czytałem,że zginął tragicznie podczas sprzeczki rodzinnej.A ten rolnik co miał konie-chyba nadal je hoduje.
  • 0

#5 rolnik-z-widłami

rolnik-z-widłami

rolnik1988

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 273 postów

Napisano 14 czerwiec 2014 - 15:23

Pan Franciszek nie żyje, chyba miał na imię Franciszek, ten gościu co orał w konie...
  • 0

#6 waldi 1979

waldi 1979

Użytkownik

• Użytkownik
  • PipPip
  • 90 postów

Napisano 14 czerwiec 2014 - 18:09

Witam.Tak Pan Franciszek nie żyje,pisałem o nim w 1 poście,pomyliło mi się imię.@rolnik z widłami chodziło o tego gościa bez kciuka miał hodowle koni dużą i z tego co czytałem to ma ją do dzisiaj.POZDRAWIAM.
  • 0

#7 macias_1@wp.pl

macias_1@wp.pl

Użytkownik

• Użytkownik
  • PipPip
  • 80 postów

Napisano 14 czerwiec 2014 - 22:28

a pamietacie tego co gadal z duchami ale mu troche nie wychodzilo

• 0

#8 rolnik1500

rolnik1500

Farmer

• Użytkownik.
  • PipPipPipPip
  • 232 postów

Napisano 06 marzec 2024 - 06:00

Edward Wełpa Główny Bohater Serialu Złote Łany

Edward był fikcyjną postacią serialu występującą w popularnej polskiej serii książek dla dzieci i młodzieży autorstwa Alfreda Szklarskiego zatytułowanej "Tajemnicza wyprawa do Peru". W serii tej Edward Wełpa był mentorem głównego bohatera, Tymka Borowskiego, w jego podróżach po różnych zakątkach świata. "Złote łany" to jedna z części tej serii, gdzie bohaterowie wyprawy wyruszają w poszukiwaniu mitycznego miasta złota w Peru. Jednakże, warto podkreślić, że zarówno postać Edwarda Wełpy, jak i mityczne miasto złota, są elementami fikcyjnymi i nie mają odniesienia do rzeczywistości poza literackim światem stworzonym przez autora.

Edward Wełpa - Nie żyje

Śmierć Edwarda była dla wszystkich wielkim ciosem, jak to bywa w serialach tak i w Złotych Łanach - śmierć była przedstawiona bardzo traumatycznie. Nikogo to nie dziwi każdy serial musi się się zacząć i zakończyć, tak jak i życie głównego bohatera.
  • 0

#9 Sołtys Michał

Sołtys Michał

V.I.P

• Użytkownik
  • 1007 postów

Napisano 05 lipiec 2024 - 04:58

Fajny serial był. Ale większosc ludzi to już niestety nie zyje z niego. 

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych