_Fendt_ Posted June 14, 2014 Report Posted June 14, 2014 Tak jak napisalem. Czym mi radzicie zastapic qq w zywieniu bykow? Nie chodzi mi o idealnie taka sama wartosc ale chociaz zblizona bo nie chce dawac wiecej sruty w ramach rekompensowania braku tak duzej ilosci energii jaka ma qq. Quote
Mikruss Posted June 14, 2014 Report Posted June 14, 2014 sorgo ale 30 - 40 % mniej energiwysłodki buraczanemłóto browarniane itpale qq nie zastapisz niczym tak prawdę mówiąć, bo ani wysłodków ani młóta do syta nie mogą dostać, są to jedynie dodatki Quote
rafaello3 Posted June 14, 2014 Report Posted June 14, 2014 Sorgo sobie odpuść ,bo może nie urosnąć ,jak u mojego sąsiada i z 5 ha zebrał tylko trochę chwastów ,a chciał tylko zaoszczędzić i się przejechał .Na moje kukurydzy nie da się zastąpić .Można oczywiście coś w zamian posiać mieszanki z motylkowymi,trawy etc .Ja bym stawiał na ziemniaki ,bo to taniej ,ale więcej pracy ,a w zimie mróz też jest minusem .Słyszałem o słoneczniku ,że to jest dobra karma i chyba taniej tak mi się wydaje w uprawie .Pozdrawiam. Quote
Recommended Posts