zetek85 Posted June 17, 2014 Report Posted June 17, 2014 Siema zastanawiam się jaką kabinę kupić do mojej C360 Interesuje mnie kabina naglak i używana kabina Kunów co nich sądzicie? Quote
izydor6280 Posted June 17, 2014 Report Posted June 17, 2014 osobiście brałbym kunowską, raz cena a dwa trochę wąższa, co przy wyprawach do lasu jest ważnedo tego najlepsza kabina na tamte czasy, jako jedyna zabudowana z tyłu Quote
zetek85 Posted June 17, 2014 Author Report Posted June 17, 2014 Ja 60 do lasu nie jeżdżę Tylko 30 Szczerze to mi sie spodobała ta Naglaka Quote
przemek2092 Posted June 17, 2014 Report Posted June 17, 2014 Też polecam naglaka ale przy 30 mam od takiego pana który sobie robi prywatnie takie kabinki i za małe pieniążki, zależy też oczywiście z jakim wyposażeniem byś chciał taka kabinkę jak często używasz traktora ? Quote
majk44 Posted June 18, 2014 Report Posted June 18, 2014 Do c330 w zimę założyłem nową ,pięknie przeszkloną kabinę, do tego maska , błotniki itd. Jak ładnie wygląda tak bardzo jest ona nie praktyczna. Mając starą kabinę nie było problemu z podłączaniem i użytkowaniem maszyn zawieszonych na tylnym podnośniku (sadzarka , siewnik, kultywator itp.). Przy nowej , pięknej kabinie trzeba mieć nie lada zdolności cyrkowe aby podłączyć którąś z maszyn i trzeba bardzo uważać przy podnoszeniu narzędzi aby nie wybić szyb (ja pozbyłem się już dwóch). Im kabina mniejsza tym łatwiej będzie podłączyć cokolwiek i będzie lepsza widoczność z tyłu a przecież ciągnikiem i tak jeździ najczęściej tylko jedna osoba. Quote
Mikruss Posted June 18, 2014 Report Posted June 18, 2014 najlepsza kabina do c360 to czeska na gumach z blotnikami kwadratowymi Quote
adam1208 Posted June 18, 2014 Report Posted June 18, 2014 Ja mam w 3p kunowską i polecam. Wygodna kabina. Quote
zetek85 Posted June 18, 2014 Author Report Posted June 18, 2014 Ja jeszcze nie widziałem 60 z kunowską kabiną.Kunowską mają tylko 60 3p Chyba wezme naglaka.http://www.naglak.pl/pl/oferta/kabiny-ciagnikowe/popularne/ursus-c-360 Quote
izydor6280 Posted June 18, 2014 Report Posted June 18, 2014 to mało widziałes, dużo ludzi widząc 360 w takiej kabinie odrazu w domyśle ma 3pjeśli stać Cie na pakowanie ponad 3 tys. w starego grata to prosze bardzo, ale nawet najlepsza kabina nie poprawi znacznie komfortu w tym ciagniku Quote
henryk Posted June 18, 2014 Report Posted June 18, 2014 no nie wiem czy nie poprawi znacznie,ja kupę lat jeździłem 60-ką z czeską kabiną kwadratową,wszędzie dziury kurz,hałas itp. od 5 lat mam poszerzaną kabinę ,,naglak''z tyłu zabudowaną że mysz nie wejdzie z błotnikami,tapicerką wyciszającą ,kosztowała mnie 3500zł,naprawdę nigdy bym nie powrócił do starej nawet jeśli ktoś by mi zaproponował 5000zł,wolę komfort niż pieniądze-pozdrawiam,szyba z tyłu się nie wybije trzeba po prostu myśleć co się z tyłu ma zawieszone,dodatkowo dolne belki wydłużyłem o 10 cm i przy pełnym obciążeniu przodu wszystko jest ok.,a dodam że zawieszam agregat 600kg.,czy talerzówkę 450 kg.,siewnik poznaniak ze zbożem waży też 600kg. i nie mam z tym problemu ale każdy ma prawo mieć swoje poglądy, w końcu podobno mamy demokrację-jeszcze raz pozdrawiam. Quote
tomaszzimian Posted June 18, 2014 Report Posted June 18, 2014 Ja w swojej c 360 mam kabinę De-lux od pana ''Wiesław gola'' kabina jest wygodna za tą cenę i 2 ciągu 7 dni przyjeżdża Quote
henryk Posted June 18, 2014 Report Posted June 18, 2014 oglądałem też ładna podobna do mojej z tym że ta ma szyberdach a moja ma otwierany cały dach,ona teraz też kosztuje tyle co naglak na alegro 3450 Quote
izydor6280 Posted June 19, 2014 Report Posted June 19, 2014 może i szczelna, ale dalej siedzisz na korpusie (tylnum moście) i wszystko odczuwa Twój kregosłup, do tego wyjący mechanizm, to nazywasz wielką poprawą Quote
henryk Posted June 19, 2014 Report Posted June 19, 2014 jeśli tak to należałoby zlikwidować wszystkie 360-ki ,ale pocieszę Cię że;cały korpus ,tylną oś i całą skrzynię mam dokładnie otuloną grubym filcem później to wszystko razem z podłogą otulone jest podwójną wykładziną podłogową,chociaż to nie ma nic wspólnego z kabiną,bo temat jest ,,jaka kabina do 360-ki,,a my powoli weszliśmy który ciągnik lepiej wyje...ale myślę że te moje udoskonalenia coś pomogły,ba ja to wiem na podstawie doświadczeń z poprzednią dziurawą kabiną no ale cóż dawno temu mój wspaniały szwagier próbował mnie przekonać o wyższości telewizora czarno-białego nad kolorowym, też miał prawo tak myśleć....-pozdrawiam Quote
izydor6280 Posted June 19, 2014 Report Posted June 19, 2014 co dalej nie zmioenia faktu, że siedzenie masz przykręcone do korpusua z tym przetopem 360 wcale nie taki zły pomysł, jak dla mnie produkcję powinni zakonńczyć na 4011 i wprowadzić serię U, ale nie o tym temat Quote
19chada78 Posted June 28, 2014 Report Posted June 28, 2014 Ja bym wybrał kabinę firmy Naglak. Bardzo dobrze wyciszone, uszczelnione, dosyć niskie(co jest bardzo przydatne w obejściu gospodarskim), a co do 60-tki to nie fendt ani JD żeby mówić tu o jakimś komforcie. Quote
Recommended Posts