Jump to content

Recommended Posts

Posted
Też polecam naglaka ale przy 30 mam od takiego pana który sobie robi prywatnie takie kabinki i za małe pieniążki, zależy też oczywiście z jakim wyposażeniem byś chciał taka kabinkę ;) jak często używasz traktora ?
Posted
Do c330 w zimę założyłem nową ,pięknie przeszkloną kabinę, do tego maska , błotniki itd. Jak ładnie wygląda tak bardzo jest ona nie praktyczna. Mając starą kabinę nie było problemu z podłączaniem i użytkowaniem maszyn zawieszonych na tylnym podnośniku (sadzarka , siewnik, kultywator itp.). Przy nowej , pięknej kabinie trzeba mieć nie lada zdolności cyrkowe aby podłączyć którąś z maszyn i trzeba bardzo uważać przy podnoszeniu narzędzi aby nie wybić szyb (ja pozbyłem się już dwóch). Im kabina mniejsza tym łatwiej będzie podłączyć cokolwiek i będzie lepsza widoczność z tyłu a przecież ciągnikiem i tak jeździ najczęściej tylko jedna osoba.
Posted

to mało widziałes, dużo ludzi widząc 360 w takiej kabinie odrazu w domyśle ma 3p

jeśli stać Cie na pakowanie ponad 3 tys. w starego grata to prosze bardzo, ale nawet najlepsza kabina nie poprawi znacznie komfortu w tym ciagniku

Posted
no nie wiem czy nie poprawi znacznie,ja kupę lat jeździłem 60-ką z czeską kabiną kwadratową,wszędzie dziury kurz,hałas itp. od 5 lat mam poszerzaną kabinę ,,naglak''z tyłu zabudowaną że mysz nie wejdzie z błotnikami,tapicerką wyciszającą ,kosztowała mnie 3500zł,naprawdę nigdy bym nie powrócił do starej nawet jeśli ktoś by mi zaproponował 5000zł,wolę komfort niż pieniądze-pozdrawiam,szyba z tyłu się nie wybije trzeba po prostu myśleć co się z tyłu ma zawieszone,dodatkowo dolne belki wydłużyłem o 10 cm i przy pełnym obciążeniu przodu wszystko jest ok.,a dodam że zawieszam agregat 600kg.,czy talerzówkę 450 kg.,siewnik poznaniak ze zbożem waży też 600kg. i nie mam z tym problemu ale każdy ma prawo mieć swoje poglądy, w końcu podobno mamy demokrację-jeszcze raz pozdrawiam.
Posted
jeśli tak to należałoby zlikwidować wszystkie 360-ki ,ale pocieszę Cię że;cały korpus ,tylną oś i całą skrzynię mam dokładnie otuloną grubym filcem później to wszystko razem z podłogą otulone jest podwójną wykładziną podłogową,chociaż to nie ma nic wspólnego z kabiną,bo temat jest ,,jaka kabina do 360-ki,,a my powoli weszliśmy który ciągnik lepiej wyje...ale myślę że te moje udoskonalenia coś pomogły,ba ja to wiem na podstawie doświadczeń z poprzednią dziurawą kabiną no ale cóż dawno temu mój wspaniały szwagier próbował mnie przekonać o wyższości telewizora czarno-białego nad kolorowym, też miał prawo tak myśleć....-pozdrawiam
Posted

co dalej nie zmioenia faktu, że siedzenie masz przykręcone do korpusu

a z tym przetopem 360 wcale nie taki zły pomysł, jak dla mnie produkcję powinni zakonńczyć na 4011 i wprowadzić serię U, ale nie o tym temat

• 2 weeks later...
Posted
Ja bym wybrał kabinę firmy Naglak. Bardzo dobrze wyciszone, uszczelnione, dosyć niskie(co jest bardzo przydatne w obejściu gospodarskim), a co do 60-tki to nie fendt ani JD żeby mówić tu o jakimś komforcie.