Jump to content

Recommended Posts

Posted
Zaczynam trochę grzebać .Przy kombajnie wymienić 2 paski przy hederze , uszczelnić p-pe hydrauliczną bo się poci filtry paliwowe i olej w silniku oraz w pożniwnym agregacie końcówki łap.Pozdrawiam.
Posted

Witam

Ją też jeszcze nie zajrzalem nawet do kombajnu

U mnie za ok 10 dni chcą wjeżdżać z randapem już i wtedy ok 10-14 dni i heja żniwa rzepaczane.:D

Dodam woj kujawsko -pomorskie

Pozdrawiam żeby tylko sprzęt nie zawiódł

Posted

Witam

U mnie za ok 10 dni chcą wjeżdżać z randapem już i wtedy ok 10-14 dni i heja żniwa rzepaczane.:D

kolego ty z kuj pom??

jaka gmina jezeli mozna wiedziec

Posted
u mnie przed żniwami okej czekam na koszenie jęczmienia zimowego super w tym roku wyglądają i mam nadzieje że będą ładnie sypać gospodarze w okolicy mówią że za ok 2 tygodnie zaczną kosić jęczmień zimowy
Posted
U mnie jeszcze cisza i spokój. Rzepaku nikt nie sieje więc żniw rzepakowych nie ma. Jęczmienie ozime mają gdzieniegdzie, ale jeszcze jakieś 3 tygodnie i ruszą. Prawdziwe żniwa zaczną się dopiero od pszenicy. Narazie to jeszcze siana z pierwszego kończą. Południe pozdrawia :)
Posted

Witam

kolego ty z kuj pom??

jaka gmina jezeli mozna wiedziec

ja powiat Rypinski czyli sasiedzi

Posted

Właśnie jęczmienie w tym roku są już mocno przyschnięte, tydzień dwa i pierwsze kombajny ruszą w pole, o ile pogoda nie posuje szyków

ja o żniwach jeszcze nie myślę puki co mam pełno roboty z buraczkami i cebulą dzień w dzień jeżdżę z nimi na giełdę

Posted

Witam kolegów gospodarzy

Mam takie pytanie czy już ktoś pryskal w waszych regionach rzepak na dosuszanie ?

Bo u mnie już dwóch opryskalo moim zdaniem za szybko jak u was to wygląda ?

Woj kujawsko-pomorskie

Posted

Witam kolegów gospodarzy

Mam takie pytanie czy już ktoś pryskal w waszych regionach rzepak na dosuszanie ?

Bo u mnie już dwóch opryskalo moim zdaniem za szybko jak u was to wygląda ?

Woj kujawsko-pomorskie

U nas też pryskali rzepak w piątek i dziś kolejny sąsiad -Tuchola .