Robert ;-) Posted July 6, 2014 Report Posted July 6, 2014 Żniwa powinny być wcześniej jakoś ze dwa tygodnie się zejdzieOwsy jeszcze zielone a żyto jest tak jakby na pół. Quote
macias_1@wp.pl Posted July 6, 2014 Report Posted July 6, 2014 no dwa tygodnie tonjakby koniec lipca...zyto jeszcze mleko leci...Ja juz sprzedalem zakontraktowane znaczy zyto wzielem po 550 co myslisz kolego??a ze sloma popelnilem blad Quote
Robert ;-) Posted July 6, 2014 Report Posted July 6, 2014 Ja myślę że zboża będą tanie bo jest go sporo a słomę to w jakiej cenie mogłeś sprzedać? Co do ceny żyta po 550 to jak dla mnie malo:-( ja zbeluje wszystko bo mam mało zbóż w tym roku Quote
macias_1@wp.pl Posted July 6, 2014 Report Posted July 6, 2014 w agrobiznesie mowili ze od 540-580.tata mowil ze po 500 byloby ok wiesz 6kl ziemi i ludzie tez tak kasy nie maja...a slome z 1,5 h oddalem za pokraglowanie tego pola gdyz na chwile obecna mam peknita dentke w traktorze i musze mu opony wymienic tylhttp://www.rolnik-forum.pl/Thread-opony-ciaposkie-kupie Quote
Robert ;-) Posted July 6, 2014 Report Posted July 6, 2014 To wedle ich cennika to w miarę wziąłeś .ja tez mam słaba klasę 5-6 wiec wiem jak to jest a opony i tak musisz kupić to było słomę opchnac i była by dokładka na opony mam prośbę nie wstawiając w każdym wątku tego linku. Quote
macias_1@wp.pl Posted July 6, 2014 Report Posted July 6, 2014 moze i opchnac ale ile by trzeba wziac za slome z 1,5 hektara Quote
Robert ;-) Posted July 6, 2014 Report Posted July 6, 2014 U mnie liczą za bele albo godzą się od całości.cena w różnych regionach mogą się różnić. Quote
Recommended Posts