edek Posted June 21, 2014 Report Posted June 21, 2014 Pojawił się u mnie problem z hamulcami w przyczepie.... Po zahamowaniu tłoki nie wróciły na swoje miejsce, wbiłem je z powrotem ale mimo to jak ciągnę przyczepę to czuję że 'ciężko' idzie. Co się mogło stać ? Czy mogę to sam naprawić ? Quote
massay1 Posted June 21, 2014 Report Posted June 21, 2014 Posmaruj wszystkie punkty na drążkach, wyreguluj hamulce. Prawdopodobnie za mocno rozpieraki się obracają, do tego ciężko obracające się drążki i taki efekt. Quote
ali Posted June 22, 2014 Report Posted June 22, 2014 Posmaruj wszystkie punkty na drążkach, wyreguluj hamulce. Prawdopodobnie za mocno rozpieraki się obracają, do tego ciężko obracające się drążki i taki efekt. potwierdzam do tego brak okładzin (przypuszczalnie) rozpieraki nie wracają i wszystko jasnesorki massaj1 , miał być edit a wyszło wklejenie Quote
edek Posted June 22, 2014 Author Report Posted June 22, 2014 Wszystkie punkty na drążkach posmarowałem już jakieś 3 miesiące temu, wszystko było ok, teraz nagle się popsuło... Sprężyny są. Prawdopodobnie jak mówi izydor może być problem z rozpierakami które nie wracają .... Quote
henryk Posted June 22, 2014 Report Posted June 22, 2014 nie wracają dlatego że ;stoją w pionie albo inaczej pod kątem prostym do okładzin,dzieje się tak gdy okładziny są za mocno zdarte i zbyt szeroko się rozchodzą zanim docisną do bębna Quote
karmijaxx Posted June 23, 2014 Report Posted June 23, 2014 Może należy je wymienić na nowe.. Bo szukanie przyczyny i tak chyba tu nic nie da. Quote
Recommended Posts