DuzyGrzegorz Posted August 13, 2013 Report Posted August 13, 2013 W Niemczech tylko wspólnoty religijne na własne potrzeby, jednak mięso tak pozyskane nie może być przedmiotem obrotu. Jeżeli mięso ma być przedmiotem obrotu gospodarczego, bez względu czy na rynek UE czy na eksport do państw poza UE, to taki ubój jest zakazany. Pozdrawiam! Quote
alfar666 Posted November 19, 2013 Report Posted November 19, 2013 witam.mam pytanie macie moze jakis namiar na ubojnie..skup.. z ktora mozna podpisac umowe na odbior tucznika a chodzi mi o ges bialą kołudzka.woj pomorskie.okolicektos sie orietuje? Quote
DuzyGrzegorz Posted February 3, 2014 Report Posted February 3, 2014 Dzisiaj dotarła do Polski Rezolucja ustawodawcza Parlamentu Europejskiego z dnia 10 grudnia 2013 r. w sprawie projektu decyzji Rady w sprawie zawarcia zmienionego protokołu ustaleń ze Stanami Zjednoczonymi Ameryki dotyczącego przywozu wołowiny pochodzącej ze zwierząt, którym nie podawano niektórych hormonów wzrostu, i zwiększonych ceł nakładanych przez Stany Zjednoczone na niektóre produkty z Unii Europejskie. Drugi rok nacisków na UE, szkoda że nie wszystkich, przyniósł niewielki sukces, jednak droga do zakazu importu wołowiny pochodzącej ze zwierząt którym podawano hormony wzrostu oraz zniesienie ceł na mięso z bydła z UE do USA jeszcze daleka. Pozdrawiam! Quote
bratekson Posted June 24, 2014 Report Posted June 24, 2014 Witam, wiem, że ten wątek już kiedyś istniał, ale w świetle zaistniałych wydarzeń, myślę że warto go odnowić i przede wszystkim przenieść tutaj ponieważ dotyczy on głównie hodowców. co sądzicie o przywróceniu uboju w Polsce, czy mamy w ogóle na to szanse czy nie bardzo? Quote
damianus87 Posted June 24, 2014 Report Posted June 24, 2014 jakos niedlugo ma byc chyba ponowne głosowanie w sejmie w tej sprawie, ale chyba afery taśmowe wzieły góre nad tym głosowaniem. ciszaaaaaaaaaaaaa ja osobiscie licze na to ze uboj rytualny powroci. Quote
Mikruss Posted June 24, 2014 Report Posted June 24, 2014 jutro glosowanieprzekladane bylo juz 2 razy Quote
bratekson Posted June 25, 2014 Report Posted June 25, 2014 No tak mi się wydaję że większość z nas podobnie liczy na to że ubój wróci. A co do głosowania to rzeczywiście masz racje pogrzebałem troszkę i znalazłem, głosowanie już w czwartek. Miejmy nadzieje że będzie tak jak piszą i Platforma będzie głosować za, bo PSL ich naciska w tej sprawie a teraz sojuszników potrzebują Quote
muzyk Posted June 26, 2014 Report Posted June 26, 2014 Owszem będą głosować ale kiedy to nie wiadomo bo muszą swój bajzel zamieść pod dywan.Dziś 26 06 2014r biali murzyni i polska chołota w Krakowie protestowała przeciwko jaśnie wielmożnemu i niezastąpionemu rządowi p.Tuska i wszystkim PO-paprańcom.Pozdrawiam. Quote
bratekson Posted June 27, 2014 Report Posted June 27, 2014 Dzisiaj przeczytałem, że kolejny raz głosowanie jest przesunięte.. znowu jakaś 'aferka' w sejmie jest ważniejsza, niż sprawy obywateli... :/ Quote
damianus87 Posted December 10, 2014 Report Posted December 10, 2014 W końcu dziś Trybunał Konstytucyjny uznał zakaz uboju rytualnego za niekonstytucyjny. I to niezależnie od skali i przeznaczenia. tak wiec miejmy nadzieje ze chociaż cena wołowiny drgnie do góry... Quote
grzesiek12031980 Posted December 10, 2014 Author Report Posted December 10, 2014 Moze na Wielkanoc... Quote
damianus87 Posted December 10, 2014 Report Posted December 10, 2014 Może i na Wielkanoc. Ale w końcu cos w tym temacie drgnelo.... Quote
Recommended Posts