Jump to content

Recommended Posts

Posted
W Niemczech tylko wspólnoty religijne na własne potrzeby, jednak mięso tak pozyskane nie może być przedmiotem obrotu. Jeżeli mięso ma być przedmiotem obrotu gospodarczego, bez względu czy na rynek UE czy na eksport do państw poza UE, to taki ubój jest zakazany. Pozdrawiam!
  • 3 months later...
  • 2 months later...
Posted
Dzisiaj dotarła do Polski Rezolucja ustawodawcza Parlamentu Europejskiego z dnia 10 grudnia 2013 r. w sprawie projektu decyzji Rady w sprawie zawarcia zmienionego protokołu ustaleń ze Stanami Zjednoczonymi Ameryki dotyczącego przywozu wołowiny pochodzącej ze zwierząt, którym nie podawano niektórych hormonów wzrostu, i zwiększonych ceł nakładanych przez Stany Zjednoczone na niektóre produkty z Unii Europejskie. Drugi rok nacisków na UE, szkoda że nie wszystkich, przyniósł niewielki sukces, jednak droga do zakazu importu wołowiny pochodzącej ze zwierząt którym podawano hormony wzrostu oraz zniesienie ceł na mięso z bydła z UE do USA jeszcze daleka. Pozdrawiam!
  • 4 months later...
Posted

Witam,

wiem, że ten wątek już kiedyś istniał, ale w świetle zaistniałych wydarzeń, myślę że warto go odnowić i przede wszystkim przenieść tutaj ponieważ dotyczy on głównie hodowców. co sądzicie o przywróceniu uboju w Polsce, czy mamy w ogóle na to szanse czy nie bardzo?

Posted

jakos niedlugo ma byc chyba ponowne głosowanie w sejmie w tej sprawie, ale chyba afery taśmowe wzieły góre nad tym głosowaniem. ciszaaaaaaaaaaaaa

ja osobiscie licze na to ze uboj rytualny powroci.

Posted
No tak mi się wydaję że większość z nas podobnie liczy na to że ubój wróci. A co do głosowania to rzeczywiście masz racje pogrzebałem troszkę i znalazłem, głosowanie już w czwartek. Miejmy nadzieje że będzie tak jak piszą i Platforma będzie głosować za, bo PSL ich naciska w tej sprawie a teraz sojuszników potrzebują
Posted
Owszem będą głosować ale kiedy to nie wiadomo bo muszą swój bajzel zamieść pod dywan.Dziś 26 06 2014r biali murzyni i polska chołota w Krakowie protestowała przeciwko jaśnie wielmożnemu i niezastąpionemu rządowi p.Tuska i wszystkim PO-paprańcom.Pozdrawiam.
  • 5 months later...
  • 3 years later...