Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam.Kolego YankeeS ,ja osobiście myślę nad zakupem biardzki 300l do c 330,Może 400l nie wiem jak z moim podnośnikiem-czy da radę.200kg+400oprysk.Wydaję mi się,że są to opryskiwacze godne uwagi.Może na tyle ha pasował by ci ciągany-no ale cena spora.POZDRAWIAM.
Posted
Tylko że kolega ma 140ha to raczej celował bym w ciągany. Ja bym szyjał czegoś do 2tys. litrów. Jaką kolego @ YankeeS74 szerokość ma Twoj siewnik?
Posted

na taki areał to spokojnie nawet do 3 tys litrów.

Ale c330 to za mały ciagnik na taki opryskiwacz, z 1700 litrów daje rade ale przy takiej powierzchni to lipa nie ciągnik, mało przełożeń, zero hydrauliki zewnętrznej do tego jak jest to słaba, a taki konkret opryskiwacz to ma sporo funkcji sterowanych hydrauliką, do tego jeżeli masz w miarę nowy ciągnik wyposażony w ISOBUS warto zaopatrzyć się w opryskiwacz z tym samym systemem.

Opcji jest sporo ale faktucznie potrzebny jest inny ciągnik i trzeba znac budżet, bo można kupić "coś" polskiego do 100 tyś zl albo już coś z zachodu typu Amazone, lemken itp za kwote ponad 2x większą....

Posted
Co do Ursusa to podejrzane jest to że nikt go nie ma. Przynajmniej ja osobiście u nikogo takiego sprzęta nie widziałem. A może w waszych rejonach są one bardziej częste?
Posted
Co do ursusa to bym raczej się dobrze zastanowił... A może jakiś ciągany ok. 1000 l z maszynyfabrycznienowe.pl w sąsiedniej wsi jeden z rolników posiada takowy i również ciąga ursusem c-330 i nie narzeka.