Jump to content

Recommended Posts

Posted

nie znam się, ale wydaje mi się że to zależy od Ciebie i tego w jakim stanie będziesz utrzymywał stajnię. jeden wywala obornik ze stajni codziennie inny raz w tygodniu. na wsi jest babka która ma 1 krowę i tyle obornika co gość z 3 krowami. więc myślę, że częstość sprzątania też ma znaczenie.

ale tak jak piszę, ja się nie znam :P

wiem natomiast, że ja przez 5 tygodni posiadania 2 kóz, plus 20 królików nazbierałam tyle obornika co sąsiad od jesieni z 10 świń. a przecież świniom też się sprząta...

nawet ostatnio usłyszałam, ze głupia jestem, bo kto to widział żeby kozom codziennie sprzątać, bo muszą spać w czystej stajence i na nieobsranej i nieobsikanej słomie. a tak w ogóle to każdemu zwierzakowi w lecie powinno się ścielić trawą, bo jest za darmo :@

tak więc zostaję przy swoim zdaniu, ze ilość obornika zależy od Ciebie. poprawić mnie i skrytykować jeśli nie mam racji :P

Posted

Witam , ilość obornika zależy w również od rodzaju obory najwięcej obornika jest gdy krowy utrzymujemy na tzw głębokiej

ściółce , niestety jest to najbardziej pracochłonne utrzymanie .