Kamilc-360 Posted July 11, 2014 Report Posted July 11, 2014 haha jestes zalosny....zgodze sie z toba ze takjest ale do roku 85 a potem wychodzily mocniejsze...silniejsze od c330poczytaj sobie dane techniczne i opiniezreszta widzialem filmy dokumentalne z produkcji ursusa c 330 wychodzily same buble a ta wyciek oleju a to problem z hamulcami wystarcze wejsc na youtube.wiec nie przechwalaj sie ta 30 bo nie ma czym haha Słuchaj kolego prawda jest taka że Ty pewnie masz tego władimirca i będziesz go tak wychwalał ponad wszystko i nikt Ci nie przetłumaczy że jest inaczej, bo jest nawet takie przysłowie "każda myszka swój ogonek chwali" ale uwierz że to szajs totalny nie ma się nawet co równać z C-330, ja też nim parę razy jeździłem i nigdy więcej wolę 30-stke A Ty jeździłeś kiedyś 30-stką, albo jakimś innym traktorem niż t 25? Może warto się przejechać i porównać a dopiero potem oceniać, bo same dane techniczne to są mało ważne. A jeśli chodzi o te filmy na youtube to obejrzyj sobie to: Ja wiem że to tylko film ale trochę do myślenia daje jednak władek musiał ustąpić 30-stce, a jeśli chodzi o C-360 to uwierz ale 60-ka to by 2 na raz takie ruski wzięła, pozdrawiam Quote
macias_1@wp.pl Posted July 11, 2014 Report Posted July 11, 2014 JEZDZILEM 30tka i nie wspominam tych dni najlepiej.wielka kierownica wiec nie ma jak biegow zmieniac...i jest ich bardzo malosasiad mial i wuj tez wiec mailem doczynienia z tym traktorem o ile mozna go tak nazwac...A dane techniczne to akurat bardzo wiele mowia!!!A na tym filmie to akurat wiele innych czynnikow wplynelo na to ze przegralstan oponwladimirec byl uniesiony najwyzej nie mail obciaznikow na kolatraktorzysta bodaj lichi Quote
Kamilc-360 Posted July 11, 2014 Report Posted July 11, 2014 JEZDZILEM 30tka i nie wspominam tych dni najlepiej.wielka kierownica wiec nie ma jak biegow zmieniac...i jest ich bardzo malosasiad mial i wuj tez wiec mailem doczynienia z tym traktorem o ile mozna go tak nazwac...A dane techniczne to akurat bardzo wiele mowia!!!A na tym filmie to akurat wiele innych czynnikow wplynelo na to ze przegralstan oponwladimirec byl uniesiony najwyzej nie mail obciaznikow na kolatraktorzysta bodaj lichiWidzę że koledze nie da się nic przetłumaczyć, ale wiesz to nie tylko moja opinia bo większość osób na forum uważa że C-330 jest jednak lepszym ciągnikiem niż T-25.A skoro uważasz że dane techniczne wiele jednak mówią to z nich można wywnioskować że jednak 30-stka jest mocniejsza od t 25 Quote
macias_1@wp.pl Posted July 11, 2014 Report Posted July 11, 2014 mocniejsza ona ma 22,4KW A t 25 22,5KW znasz przelicznika o wytrzymalosc silnikow i wogole to jest tak....mam kogos bliskiego w rodzinie co pracowal na traktorach w PGR.a W PGR tylko same nasze piekne URSUSYI wiesz co??ledwo wytrzymywaly dwa sezony w pgr-rzewiec gdzie tu wytrzymalosc??Naprawde poogladaj sobie filmy dokumentalne jest ich mnustwo na you... Quote
Robert ;-) Posted July 11, 2014 Report Posted July 11, 2014 Tak mój ojciec tez pracował w PGR i opowiadał jak tam maszyny dostawały po tyłku zwiększona dawka paliwa podkrecone obroty i obtabialy kilkadziesiąt ha na jedną maszynę a ciagnik w małym gospodarstwie pracuje kilka naście lat bez remontu Quote
Kamilc-360 Posted July 11, 2014 Report Posted July 11, 2014 mocniejsza ona ma 22' date='4KW A t 25 22,5KW znasz przelicznika o wytrzymalosc silnikow i wogole to jest tak....mam kogos bliskiego w rodzinie co pracowal na traktorach w PGR.a W PGR tylko same nasze piekne URSUSYI wiesz co??ledwo wytrzymywaly dwa sezony w pgr-rzewiec gdzie tu wytrzymalosc??Naprawde poogladaj sobie filmy dokumentalne jest ich mnustwo na you...[/quote']Silnik w C-330 ma moc 30,5KM dokładnie a w T-25 jest 25KM, później wychodziły władki z silnikami chyba 31KM, ale i Ursus wprowadził później silnik podajże do C-335 który miał 35KM i co Ty na to? Ale mówmy o standardowych nie dość że t 25 ma jednostopniowe sprzęgło to już jest ogromny minus, hydraulika też jest słabsza świadczy o tym fakt że udźwig tura w C-330 to 400kg, a w t 25 350kg to chyba coś znaczy. Niestety kolego musisz się pogodzić z tym że jednak 30-stka jest lepsza.A co do wytrzymałości to przestań pieprzyć głupoty Ursusy to jedne z bardziej wytrzymałych ciągników u mnie jest 60-ka teraz gdy ja nią jeżdżę to wszystko jest wymieniane na czas, ale wcześniej robił nią ojciec który rzadko co wymieniał olej lub inne rzeczy i wtedy to po dupie dostawała i jakoś się nie posypała!!! Quote
macias_1@wp.pl Posted July 11, 2014 Report Posted July 11, 2014 obejrzyj sobie...Te wasze ursusy to wiesz...pogodz sie z tyma dlaczego najpopularniejszym ciagnikiem z malym uciagiem jest wladimirec t 25?? Quote
Logan Posted July 11, 2014 Author Report Posted July 11, 2014 obejrzyj sobie...Te wasze ursusy to wiesz...pogodz sie z tyma dlaczego najpopularniejszym ciagnikiem z malym uciagiem jest wladimirec t 25?? Ale zapodałeś film' date=' niestety nie ma to żadnego wpływu na to o czym rozmawiamy. Nawet nie masz pojęcia jakie wtopy w dzisiejszych czasach robią takie firmy jak Toyota czy Mercedes.[hr']Panowie wróćmy do tematu, bo nie chodzi tu o T25 czy 30-tkę. Jak już to porównujcie 40-tkę do 60-tk, będzie w temacie i mi pomożecie. Słabsze od 40-tki nie wchodzą w grę, akurat tam gdzie będę mieszkał jeden sąsiad ma T25 od nowości obrabia nią 5ha i męczy się strasznie dwu skibowym pługiem jak jest sucho. Drugi sąsiad ma 30-tkę i lepiej nie jest. Quote
Kamilc-360 Posted July 11, 2014 Report Posted July 11, 2014 obejrzyj sobie...Te wasze ursusy to wiesz...pogodz sie z tyma dlaczego najpopularniejszym ciagnikiem z malym uciagiem jest wladimirec t 25??Człowieku co ty mi tu pokazujesz, każda firma ma jakieś wpadki nawet wielkie koncerny, a co ty myślisz że władymirec nie miał problemów? Miał tylko po prostu nie było o tym filmów. Kończę już tą żałosną dyskusję, bo kolega Logan ma rację to jest post o Ursusie C-4011 a tobie powiem tylko tyle że jesteś żałosny, bo nie tylko ja mówię o tym że 30-stka jest lepsza inni też tak uważają a tobie nie da się nic przetłumaczyć. Nie lubię takich ludzi którzy uważają "że to co mam ja to jest najlepsze" Quote
massay1 Posted July 11, 2014 Report Posted July 11, 2014 Chciał bym zobaczyć tego twojego t-25 w kółku. Jak myślisz ile by wytrzymał tydzień? Może dłużej bo po godzinie jazdy juz nikt by do niego nie chciał wsiąść.Szkoda gadać fanatyka nie przekona. Bruś sobie tym wynalazkiem dalej. My wracamy do tematu ty zajmij się bajkami. Bo to wychodzi ci bardzo dobrze. Masz już jakiś ciągnik na oku? Quote
Kamilc-360 Posted July 11, 2014 Report Posted July 11, 2014 Kolego Logan, a ja mam taką propozycję, jeśli masz trochę pojęcia i znasz się na mechanice, to zamiast kupować 40-stke za 10tyś to kup coś tak do max. 5tyś nie musi być na chodzie, ważne by były papiery i sam ją sobie powoli składaj. Może cię też to trochę wyjdzie ale przynajmniej wiesz co masz, a tak wydasz kupe kasy a może jakiś złom kupisz. Wyszukuj sobie coś takiego Ładny okaz co nie? Quote
Logan Posted July 11, 2014 Author Report Posted July 11, 2014 Kolego Logan' date=' a ja mam taką propozycję, jeśli masz trochę pojęcia i znasz się na mechanice, to zamiast kupować 40-stke za 10tyś to kup coś tak do max. 5tyś nie musi być na chodzie, ważne by były papiery i sam ją sobie powoli składaj. Może cię też to trochę wyjdzie ale przynajmniej wiesz co masz, a tak wydasz kupe kasy a może jakiś złom kupisz. Wyszukuj sobie coś takiego Ładny okaz co nie? [/quote'] Kurde ze 100 razy to oglądałem, a to codziennie słucham: jak kolega zapina 5 to dla mnie nie ma lepszej muzyki Takie coś mam na oku i na dodatek blisko więc nie potrzebuję lawetyhttp://olx.pl/oferta/ursus-c-4011-c-360-CID757-ID57QKt.html#d8cc4093ec Quote
massay1 Posted July 11, 2014 Report Posted July 11, 2014 He he ponad 20 lat takim burzyłem. Z 13 tonami na haku dyfer dopiero gwiżdże. Quote
adam1208 Posted July 11, 2014 Report Posted July 11, 2014 Logan jak blisko to jedź ją obejrzeć. Na zdjęciach wygląda ładnie. Quote
Tofik Posted July 11, 2014 Report Posted July 11, 2014 Jednak na zdjęciach nie wszystko super wygląda:)http://olx.pl/oferta/c-360c-4011-zobzacz-koniecznie-super-okazja-CID757-ID611Rb.html#eac8c5a1e9Co do gościa z wcześniejszego linku to trochę podejrzany bo jest druga 40stka wstawiona przez nie go.Pozdrawiamhttp://olx.pl/oferta/ursus-c-4011-silnik-c360-CID757-ID64Epf.html#d95be335af Quote
Kamilc-360 Posted July 11, 2014 Report Posted July 11, 2014 Poszukaj jeszcze coś tańszego, może być jak już mówiłem nie na chodzie, pod warunkiem że znasz się trochę na mechanice i sam to wszystko zrobisz. Mówię ci może nie zaoszczędzisz aż tak dużo ale będziesz miał pewność że masz dobry ciągnik pozdrawiam Quote
adam1208 Posted July 12, 2014 Report Posted July 12, 2014 Tofik bo to oferty handlarza, ma wiele więcej ciągników Quote
Logan Posted July 12, 2014 Author Report Posted July 12, 2014 Poszukaj jeszcze coś tańszego' date=' może być jak już mówiłem nie na chodzie, pod warunkiem że znasz się trochę na mechanice i sam to wszystko zrobisz. Mówię ci może nie zaoszczędzisz aż tak dużo ale będziesz miał pewność że masz dobry ciągnik pozdrawiam [/quote'] Tu będzie problem z czasem, ostatnio nawet z pierdołami do mechanika jeżdżę bo naprawdę nie mam czasu, za dużo wszystkiego na raz. Po drugie mechanika maszyn rolniczych trochę cięższy temat, bo to będzie mój pierwszy ciągnik rolniczy, zero doświadczenia w temacie. Ta 40-tka którą zapodałem jest zarejestrowana w sąsiednim powiecie, może uda mi się uzyskać kto był jego właścicielem przed kupnem to podjadę i się dowiem "co, nie co" od poprzedniego właściciela jak będzie życzliwy, ale przed tym pojadę oglądnąć czy warto się tym zajmować. Quote
Tofik Posted July 12, 2014 Report Posted July 12, 2014 Tofik bo to oferty handlarza' date=' ma wiele więcej ciągników [/quote'] A nie lepiej poszukać czegoś w gazetach, bo w necie ogłoszenia czasami mają powalające ceny a niżeli w realu poza tym handlarz zawsze zrobi wszystko żeby sprzedać a w polu potem defekty wychodzą a jak sie kupuje od "chłopa" to chociaż mniej więcej wiadomo w jakich warunkach ciągnik pracował.Pozdrawiam Quote
adam1208 Posted July 12, 2014 Report Posted July 12, 2014 Logan jak masz blisko to podjedź, popytaj, obejrzyj, posłuchaj Nie zawsze handlarz ma na placu złom. Quote
p1a2w3 Posted July 13, 2014 Report Posted July 13, 2014 mocniejsza ona ma 22' date='4KW A t 25 22,5KW znasz przelicznika o wytrzymalosc silnikow i wogole to jest tak....mam kogos bliskiego w rodzinie co pracowal na traktorach w PGR.a W PGR tylko same nasze piekne URSUSYI wiesz co??ledwo wytrzymywaly dwa sezony w pgr-rzewiec gdzie tu wytrzymalosc??Naprawde poogladaj sobie filmy dokumentalne jest ich mnustwo na you...[/quote']Silnik w C-330 ma moc 30,5KM dokładnie a w T-25 jest 25KM, później wychodziły władki z silnikami chyba 31KM, ale i Ursus wprowadził później silnik podajże do C-335 który miał 35KM i co Ty na to? Ale mówmy o standardowych nie dość że t 25 ma jednostopniowe sprzęgło to już jest ogromny minus, hydraulika też jest słabsza świadczy o tym fakt że udźwig tura w C-330 to 400kg, a w t 25 350kg to chyba coś znaczy. Niestety kolego musisz się pogodzić z tym że jednak 30-stka jest lepsza.A co do wytrzymałości to przestań pieprzyć głupoty Ursusy to jedne z bardziej wytrzymałych ciągników u mnie jest 60-ka teraz gdy ja nią jeżdżę to wszystko jest wymieniane na czas, ale wcześniej robił nią ojciec który rzadko co wymieniał olej lub inne rzeczy i wtedy to po dupie dostawała i jakoś się nie posypała!!! mój rusek podnosi 500 kg Prawda jest tak że T-25 nie ma się co równać z C-330' date=' jak już mówiłem grzeje się przy wyższych temperaturach powyżej 30C., ma słabszy uciąg, hydraulika jest dużo słabsza, i ogólnie każdy rolnik narzeka na ten traktor, u mnie na wsi jeden miał władka i zamienił na 30-stke i teraz jest zadowolony, ale to nie ważne bo kolega szuka tutaj Ursusa C-4011 i ma rację w końcu co polska moc to polska moc [/quote'] znajomy ma ruska ok 6500 mth a ja 4000mth i nic sie nie dotykaliśmy a ursus 5 tyś mth i kapitalka Znam ruska i będę się udzielał. A szczególnie w kwestii wypisywania bzdur. Jeśli dla ciebie 60-ka jest skomplikowanym ciągnikiem to proponuje przesiąść się na konia... nawet jak nawali to pociągnie robotę. A mały rusek to tania imitacja ciągnika już ci pisałem. W nim dosłownie wszystko jest liche. Zobacz sobie jak przy nim wygląda 30-ka o 60-ce nie wspominając. Na każdego z nich zużyto dwa razy tyle stali co na t-25. Jakie maja przebiegi te dwa ursusy' date=' jaką hydraulikę. W t-25 nawet hamulca porządnego nie ma, pompa 10 litrów na minute to jakiś śmiech, skręt pożal się borze, do tura ciągnik porażka, sprzęgło jednostopniowe do szału doprowadza w zimie wcale nie jest tak słodko z odpalaniem, w lecie silnik ma niestabilna temperaturę przegrzać go to żaden problem. I ty twierdzisz że to wytrzymała maszyna? Jaja sobie robisz. Ma dosłownie dwie zalety. Przeokropnie tanie części i prostacką budowę. Opinii na jego temat czytać nie muszę bo tym jeździłem. [/quote'] 60 jest prostym ciągnikem ale rusek lepszy wychodziły z komplemami narzędzi i wszystkim Quote
adam1208 Posted July 13, 2014 Report Posted July 13, 2014 co to jest " komplemami narzędzi i wszystkim " ? Quote
massay1 Posted July 13, 2014 Report Posted July 13, 2014 To jakiś bełkot. Pług dwójkę ciągnie 5 km/h ledwo co, tak samo jak bronę 3 pola ciężką, kultywatora 2,70 nie pociągnie wcale. Lepiej z sadzarką czy siewnikiem ale załamać się można na zagonach bo skręt do bani i popalić daje jednostopniowe sprzęgło. idealne maszyny do niego to grabki, konny pług czy brona. Tyle.A 60-ka pług trzyskibowy, brona trzy pola każda, kultywator 2,7 do niego stworzony, pociągnie talerzówkę niewielki agregat uprawowy czy podorywkowy, prasę, dość duży opryskiwacz a ty fanzolisz że mały rusek jest lepszy z maszynami. Ryski z tego co jest do 60-ki nie pociągnie niczego. Bełkot i bezsensowna paplanina człowieka bez pojęcia.Pokarz mi choć jedną osobę co remont w 60-ce robi po 5 tysiącach. Nie znajdziesz. Quote
Kamilc-360 Posted July 13, 2014 Report Posted July 13, 2014 @p1a2w3 może jak ma wzmocnioną pompę to i podniesie 500kg, to do 60-ki i 30-stki też mogę takie coś założyć i z 1000kg podniosą, a w T-25 przy takim ciężarze to by oś strzeliła. Poza tym fabrycznie władek podnosi 350kg czyli jeden wniosek hydraulikę ma gorszą. A co robili tym Ursusem że po 5000mth kapitalka? Orali na 4 biegu, jeździli na opale, czy może olej był w ogóle nie wymieniany, albo go nie było??? Bo tylko wtedy silnik się może posypać po 5tyś mth a nawet szybciej. W normalnych warunkach jeśli ktoś dba te silniki się nie posypią. Weź pogódź się z tym że T-25 ustępuję naszym polskim Ursusom , i ja jako polak się cieszę że nasz polski sprzęt jest lepszy od rosyjskiego, a Ty może nie jesteś polakiem skoro wychwalasz ten ruski szajs? Quote
izydor6280 Posted July 13, 2014 Report Posted July 13, 2014 tak nasz polski sprzęt zerżnięty z czechosłowackiej 4011, do tego im młodsze rym gorsze, nie wspominając o tym, że zetor z jednego 2011 stworzył kilkanaście modeli a nasi kilkate pseudo nasze ciągniki nie są lepsze nawet od wschodnich, musicie się pogodzić z faktem iż MTZ produkował lepsze ciągniki w tym czasie może skonczycie z tą dyskusja o wyższości jednego ciągnika nad drugim, nie wspominając juz o tym, że to zupełnie inna klasa/przesział mocy Quote
Recommended Posts