Jump to content

Recommended Posts

Posted
He he to jest jedyna przewaga 60-ki. Bo reszta w porównaniu z 4011 to imitacja. O wiele gorszy materiał. Sama skrzynia zużywa się szybciej w 60-ce. Może jeszcze 355 były solidne. gdy nadeszła 360 3-p ciągnik nawet nowy był już złomem.
  • Replies 106
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ok, zostajemy przy 40-tce a 60-tka będzie tu alternatywą.

I jeszcze jedno Panowie, jest ktoś chętny do pomocy przy zakupie? bo ja nie mam zielonego pojęcia.

Posted

może na początek napisz z jakiego regionu jesteś :)

@Kamilc-360 wątpię abyś znalazł jeszcze 4011 z ori silnikiem, wiekszość ma nowy typ lub składana jest na nowych częsciach, więc moc jest zbliżona

jedyną wadą 40 jest kolumna kierownicza na 2 drązki, chyba nikt o tym nie wspomniał

Posted

jedyną wadą 40 jest kolumna kierownicza na 2 drązki' date=' chyba nikt o tym nie wspomniał

[/quote']

to nie jest wada to jest zakała, przekleństwo, itp. Ktoś kto posiada ten ciągnik i miał problemy z układem kierowniczym wie o czym piszę.

Posted
Tylko 3P jest duuuuużo droższy, a czy z tym spalaniem jest, aż taka oszczędność to śmiem wątpić. Poza tym 3P dużo szybciej osłabnie pod górke, a wiadomo na polu też się to odbije.
Posted
Bez dwóch zdań. Szukaj czterech garów. łatwy w obsłudze, olejem nie nleje, normalna pompa wtryskowa i zasilająca, ciągnik z tym silnikiem jest przyjemniejszy w prowadzeniu i sprawia o wiele mniej problemów.
Posted

Miki - to tez prawda 3p ma 48km i to jest silnik wyrzyłowany a 60-tka ma 56km i to jest ciagnik który chodzi lekko bo zawsze ma zapas mocy

Sprostowanie

- Ursus C-360 - 52KM

- Ursus C-360 3P - 47KM

- Ursus C-4011 ( w oryginale) - 42KM

Co nie zmienia faktu, że 4011 tak czy siak jest mocniejsze niż 3P i tak szybko nam nie zgaśnie. Poza tym 90% Ursus'ów 4011 posiada silnik z C-360 więc rachunek jest prosty. Jeszcze jedną ciekawostką jest, że w 3P trzeba trzymać wyższe obroty bo przy ciężkiej pracy na niskich obrotach wał pękał jak drut. Mieliśmy kiedyś takiego zdolnego operatora, który w ciągu roku wykańczał 2 (a nawet 3!) wały, a dodatkowo przy jakości dzisiejszych części...

Posted

kup 60 mam 2 i nie żałuje kiedyś zamiast paliwa nalałem wody i przepalił i nic mu nie było , a jak nalał byś do t25 czy innego np 3p lub 2812 ,3512 to tylko kupa dymu i traktor gasnie

Posted

kup 60 mam 2 i nie żałuje kiedyś zamiast paliwa nalałem wody i przepalił i nic mu nie było ' date=' a jak nalał byś do t25 czy innego np 3p lub 2812 ,3512 to tylko kupa dymu i traktor gasnie

[/quote']

Czyli wychodzi na to ze to ciagnik na wode :D

Posted

Proszę o wtajemniczenie w układ kierowniczy, w czym problem z tym układem w 4011?

Widzę że dużo sprzedawanych 40-tek ma przerobiony układ.

Posted

p1a2w3 w życiu się tak nie uśmiałem' date=' jak to ' przepalił wodę ' ? :) haha.

[/quote']

Zależy ile wlał, 50/50 to nigdy nie uwierzę, ale jak zalał to pełna a miał w kanistrze trochę wody (chyba wiem skąd ta woda) to przepalił.

Posted

Witam.

Czytam te posty i tez bym chcial wtracic swoje 3 grosze...

Mowicie ze 40tki albo c 360 ale zapominacie ze to tylko 1 h ziemi ludzie...

Jazda ursusem jest dla mnie udreka...aczkolwiek skrzynia jest skastruowana z zebow prostych wiec bardzo glosno wyje i wogole trudne do opisania.

Kolego Logan jak pojedziesz na pole robic takim ciagnikiem a wieczorem wrocisz do domu to gwarantuje ci ze nie zasniesz szybko bo ten glosny dzwiek bedziesz slyszal ciagle a przez kolejny tydzien bedzie trza do ciebie krzyczec jak do starego dziadka.

Dlatego kiedys w Pgr, traktorzysta uznawali prace w warunkach szkodliwych bo duze natezenie halasu.

Proponuje ci piekny traktor wladimirec t 25 tylko powyzej rok 85(wychodzily mocniejsze)

Fakt wolniej schodzi ale na 1 h ziemi to nawet i zabawa wieksza.... A za 10 tys to kupisz taka maszyne ze w pale sie nie miesci