Jump to content

Recommended Posts

Posted

Niestety nie ma takiego czegoś (a szkoda). Każdy rodzaj paszy zawiera inne składniki odżywcze (białko, węglowodany, witaminy, sole mineralne itd) dlatego żeby opasy rozwijały się prawidłowo należy poprostu bilansować dawkę. Musisz kombinować, aż w końcu sam znajdziesz swój "złoty środek", a no i należało by pamiętać, że każda grupa wiekowa posiada inne zapotrzebowanie na ww. składniki.

Pozdrawiam ;)

J

jbc. gg - 49845554

• 2 weeks later...
Posted

ma ktos moze doswiadczenie badz co sadzicie o zakiszaniu kukurydzy (nie chodzi mi o ziarno a o całość) badz np wysłodków buraczanych w workach big bag?

Posted
wiem, myslalem juz o tym, myslalem o dociskaniu tego lezka z tura badz zawieszeniu i przejechaniu kawalek i to powinno sie troche zbic. A myslalem o tym ponieważ w pryzmie i w zime sie duzo psuje a chcialbym tez cos na lato sobie zostawiac kiszonki, a w pryzmie by sie to przy wyzszych temperaturach juz tak nie oplacalo..
Posted
Jasne że się psuje, szczególnie jak masz małą hodowlę i za wolno wybierasz z pryzmy, najlepiej jest aby wciągu maksymalnie tygodnia wybrać całą szerokość pryzmy, wtedy kiszonka nie zdąży zgnić od brzegów nawet przy wyższych temperaturach
Posted
ja wybieram cześciej nawet, jednak myszy robią dziury we foli i od bokow sie psuje, dlatego chce sprobowac czegos innego i zobaczymy czy wypali, a z tym kwasem to tez mysle go dodac tak dla pewnosci i polepszenia, Dziękuje za wasze zdanie, pozdrawiam
  • 9 years later...
Posted

Zanim wprowadzisz do diety wysłodki buraczane, to skontaktuj się z weterynarzem, aby dobrać odpowiednią ilość. Możesz zobaczyć sobie na Kenovitamin, bo są wiodącym liderem na rynku jeżeli chodzi o dodatki czy paszę dla bydła. Zamówienia u nich dokonasz pod numerem 506 340 100.