rolnik-z-widłami Posted June 27, 2014 Report Posted June 27, 2014 Cześć, Chciałbym troszeczkę zainwestować w gospodarstwo i zastanawiam się jaką kosiarkę kupić, pod c360? Mam już jedną kosiarkę ale troche stara i ciągle coś sie psuje! Quote
rolnik-z-widłami Posted June 27, 2014 Author Report Posted June 27, 2014 rotacyjna famarol rok produkcji 1989. Quote
Kimek Posted June 27, 2014 Report Posted June 27, 2014 nie lepiej nówkę 2014 rocznik ona tylko 2800zł Quote
rolnik-z-widłami Posted June 27, 2014 Author Report Posted June 27, 2014 nie nie, Kimek. Ja nie kupuję tej z 1989! taka mam obecnie.. Cel tak do 3,500 ale może być 4,000 Quote
massay1 Posted June 27, 2014 Report Posted June 27, 2014 To wyremontuj tą co masz. Bo za te pieniądze możesz kupić jedynie polską rotacyjną a gwarantuje ci że ta z 89 jest lepsza od dzisiejszej nowej.Możesz ewentualnie szukać jakiejś zachodniej używanej bo dyskowa nawet używana jest dwukrotnie droższa niż masz pieniędzy na ten cel. Quote
massay1 Posted June 27, 2014 Report Posted June 27, 2014 Przez ostatnie pół roku remontowałem trzy. Regeneracja zawiasu koryta, nowe talerze, łapy, w jednej bębny, malowanie. Powiem, ci że kosiarka po remoncie ma druga młodość. W niczym nie ustępuje nowej a do wykonania tych starych lepiej się przykładali niż dziś do nowej. Sam mam rotacyjną. Kosząc głównie nieużytki nie znajdziesz innej maszyny która była by naprawialna za takie pieniądze. Jedyne nad czym myślę to zrobić składane hydraulicznie bębny. Fajne udogodnienie na przejazdy pomiędzy polami a i poruszanie się po górzystych kawałkach lepsze. Quote
michael00ursus Posted June 27, 2014 Report Posted June 27, 2014 Witam . Ja na twoim miejscu nie kupował bym nowej bo to szmelc co teraz robią bębny ślizgowe cienizna ze po 2 sezon gniją już lepiej zrób kapitalke starej i wyjdziesz na tym lepiej a kapitalka ci się na pewno zmieści w tysiącu bo nie dawno robiłem sąsiadowi. Pozdrawiam. Quote
rolnik-z-widłami Posted June 27, 2014 Author Report Posted June 27, 2014 Dzięki wszystkim za radę.. postanowiłem zrobić remont ale to dopiero we wrześniu jak już trawy nie będzie do koszenia Quote
Recommended Posts