twardy Posted June 27, 2014 Report Posted June 27, 2014 Mam problem mam stokłose w pszenicy i przytule moge prysnac randapem 2-3 tyg przed zniwami aby wymłucic bo tak to beda chwasty zielone Quote
Rico Posted July 1, 2014 Report Posted July 1, 2014 roundapen to tak robię z prosem, jeżeli kiście dojrzałe a łodygi zielone, pięknie działa i do tego pole odchwaszczone, gotowe pod następne działania, ale z pszenicą nie próbowałem Quote
fabian1014 Posted July 1, 2014 Report Posted July 1, 2014 Można kolego tak zrobić tylko ta pszenica nie będzie się już nadawała na siew na kolejny rok tego typu środki zmniejszają siłę kielkowaniaPozdrawiam Quote
twardy Posted July 1, 2014 Author Report Posted July 1, 2014 Można kolego tak zrobić tylko ta pszenica nie będzie się już nadawała na siew na kolejny rok tego typu środki zmniejszają siłę kielkowaniaPozdrawiam mi chodzi aby wymłucic jakos a i tak pujdzie na pasze Quote
dominikp64 Posted July 4, 2014 Report Posted July 4, 2014 A czy to nie zaszkodzi zwierzętom, które będą później dostawać takie ziarno po opryskach chemicznych? Środek zdąży się zneutralizować przed zbiorem? Quote
Sklep.Mizar.com.pl Posted July 9, 2014 Report Posted July 9, 2014 Wiele osób stosuje taki oprysk,więc raczej nie masz się czego obawiać. Wiadomo,że to zawsze chemia,ale niestety w dzisiejszym świecie mamy ją na każdym kroku i nic nie można na to poradzić. Quote
Recommended Posts